Festival Trutnoff se letos bude muset obejít bez původně avizovaného Čechomoru i Davida Kollera. (ilustrační foto)

Festival Trutnoff se letos bude muset obejít bez původně avizovaného Čechomoru i Davida Kollera. (ilustrační foto) Zdroj: ČTK

V minulosti festival navštívil mimo jiné i představitel hobita Froda Elijah Wood.
Na festival hojně jezdil i Václav Havel, který byl pasován na náčelníka.
Zpěvačka Eva Pilarová byla pasována na Královnu festivalu.
Trutnoff je nejstarším festivalem svého druhu v České republice.
4
Fotogalerie

Festivalu Trutnoff odřekli účast další účinkující, nepřijede David Koller ani Čechomor

Nejstarší tuzemský hudební festival Trutnoff, který se uskuteční v trutnovském amfiteátru Na Bojišti ve dnech 18. – 21. srpna, se potýká se ztrátou dalších účinkujících, kteří by zcela nepochybně patřili mezi jedny z hlavních magnetů festivalu. Na přehlídce přezdívané Český Woodstock totiž nevystoupí David Koller ani kapela Čechomor.

„Nedomluvili jsme se s Martinem Věchetem na podmínkách, to je celý,“ uvedl pro web reflex.cz Kollerův manažer Pavel Eichler. Stejně stručný byl i PR manažer kapely Čechomor Petr Tolar. „Rozhodli jsme se tam nevystupovat. To je jediné, co k tomu řeknu,“ uvedl Tolar. Zda za vším stály osobní, názorové či finanční neshody nechtěl komentovat.

Hlavní pořadatel festivalu Martin Věchet webu reflex.cz „nedohodu“ s Davidem Kollerem i Čechomorem potvrdil. „Ve finále jsme se nedohodli a upřednostnili Richarda Müllera, který u nás na rozdíl od Čehomoru a Davida Kollera nikdy nehrál,“ uvedl Věchet.

Už dříve svou účast na letošním ročníku festivalu odřekly kapely Plastic People of The Universe a Už jsme doma. Důvodem bylo pozvání někdejšího generálního tajemníka KSČ Milouše Jakeše k návštěvě festivalu ze strany pořadatelů.

Letošní ročník organizátoři věnovali nedožitým osmdesátinám Václava Havla. Exprezident Havel býval pravidelným návštěvníkem festivalu, který vznikl na undergroundových základech v roce 1987. Kromě řady tuzemských hudebních stálic jako Visací Zámek, Monkey Business, Mňága a Žďorp či Hudba Praha se letos představí "tvrďáci" Fear Factory nebo Soulfly někdejšího frontmana brazilské Sepultury Maxe Cavalery.