Justin Bieber

Justin Bieber Zdroj: EPA

V Praze příští rok vystoupí problematický zpěvák Justin Bieber

Kanadský zpěvák Justin Bieber vystoupí 12. listopadu příštího roku v rámci turné Purpose World Tour v pražské O2 areně. Idol mládeže poutající pozornost nejen hudbou, ale i chováním mimo pódia na turné propaguje album Purpose, které obsadilo první místo v hitparádách více než 100 zemí světa.

Evropskou část svého turné zahájí Bieber 14. září příštího roku v Berlíně. Veřejný prodej vstupenek na pražský koncert začne 17. prosince prostřednictvím stránek a prodejní sítě Ticketportal.

Po několika skandálech a problémech se zákonem jednadvacetiletý oblíbenec pubertálních dívek letos v lednu oznámil, že končí se svým arogantním chováním, které mu prý pokazilo pověst.

"Nechci působit arogantně nebo povýšenecky nebo prostě tak, jak jsem se choval v uplynulém roce nebo roce a půl," prohlásil Bieber. V říjnu však předčasně ukončil svůj koncert v Oslu. Fanoušci v první řadě se prý chovali neukázněně, když se snažil z pódia odstranit rozlitou tekutinu.

"Lidem v posledních řadách a těm, které jsem zklamal, chci říct, že je mi to líto," uvedl později Bieber. "Byl to pro mě těžký týden. Dlouhé dny beze spánku," řekl na omluvu svého chování.

Problémy provázejí Biebera už delší dobu. Po několika skandálech vznikla v roce 2014 na stránkách americké vlády petice za jeho vyhoštění z USA, která ale byla zamítnuta.

Argentinská justice letos v dubnu vydala na Biebera mezinárodní zatykač, protože se nedostavil na výzvu soudce k podání vysvětlení kvůli napadení fotografa. V Kanadě se Justin Bieber nyní zodpovídá z nebezpečného řízení a napadení po srpnovém incidentu s terénní čtyřkolkou, kdy se srazil s dodávkou bulvárního fotografa.

Loni v červenci mu soud v USA uložil za házení vajíček na sousedův dům dvouletý podmínečný trest, veřejně prospěšné práce, pokutu a rovněž kurzy zvládání hněvu. V USA ho čekal také soud kvůli lednovému řízení v Miami pod vlivem alkoholu nebo drog a bez platného řidičského průkazu, s žalobou se ale dohodl na urovnání sporu.

Bieber se narodil 1. března 1994 ve Stratfordu v kanadské provincii Ontario. Debutové album My World vydal v roce 2010 a v Kanadě a USA za jeho prodeje získal trojnásobné ocenění platinovou deskou. Letos zcela ovládl evropské hudební ceny televizního kanálu MTV. Získal hned pět ocenění mimo jiné pro nejlepšího zpěváka a za nejlepší vzhled.