Dan Brown

Dan Brown Zdroj: Richard Klíčník

Soutěžte o setkání s Danem Brownem a víkendový pobyt ve Florencii

Právě odstartovalo druhé kolo soutěže o víkend pro dva ve Florencii a osobní setkání s Danem Brownem!

Díky mediálnímu partnerství Reflexu a nakladatelství Argo, které Brownovy romány v Česku vydává, můžete na www.reflex.cz vyhrát podepsané knihy světoznámého spisovatele, lístky na LiStOVáNí Infernem na Nové scéně Národního divadla nebo víkend pro dva ve Florencii. Stačí jen správně odpovědět na tři otázky.

Lednová návštěva Dana Browna v Praze se blíží a s ní i LiStOVáNí jeho posledním románem Inferno na Nové scéně národního divadla. Právě zde bude mít 15. ledna široká veřejnost šanci setkat se se světoznámým autorem a zúčastnit se besedy, která bude následovat po představení. Dan Brown stráví v Praze celkem tři dny, ale toto je jediná veřejná část jeho programu – chystá se ovšem zhlédnout některé konkrétní pražské památky.

Brownův zatím poslední román se odehrává v italské Florencii a ty předchozí v Paříži, ve Vatikánu či ve Washingtonu, a zajisté se shodneme, že kdyby se v některém z jeho dalších thrillerů objevila podobným způsobem Praha, jednalo by se o velkou událost nejen pro svět literatury, ale i pro český turistický ruch. Vraťme se však k soutěži, jejíž první cenou je víkendový pobyt ve Florencii pro dvě osoby (letenky + ubytování). Součástí ceny jsou také dva lístky na LiStOVání, kde dojde k předání výhry a vítěz se sejde s Danem Brownem, který mu do knihy vepíše osobní věnování.

Jak vyhrát v soutěži s Danem Brownem?

Je to jednoduché. Soutěž má tři kola, každé obsahuje jednu otázku. První kolo skončilo o půlnoci ze včerejška na dnešek, druhé právě startuje. Následující ukázka z Brownova zatím posledního románu Inferno popisuje koridor chodeb, který vede také přes řeku. Vaším úkolem je napsat nám do 29. 12. 2013 do 24:00, jak se jmenuje známý most (viz. fotografie níže), jímž je koridor veden. Správné odpovědi zasílejte na adresu soutez@argo.cz, do předmětu e-mailu uveďte heslo „Inferno“.

InfernoInferno | Archív

 

Informace o prvním kole a pravidla soutěže vizte zde:

DRUHÁ UKÁZKA

„Nad sebou vidíte největší Vasariho dílo!“ vykřikla průvodkyně s rutinním nadšením, zvedla bambuli vysoko nad hlavu a nasměrovala pohledy všech svých svěřenců vzhůru.

Nad obchody se táhlo cosi, čeho si Vayentha předtím nevšimla: byla to jakási nástavba v patře, která odsud vypadala jako jeden dlouhý úzký byt.

„Vasariho chodba,“ oznámila průvodkyně. „Je téměř kilometr dlouhá a Medicejští tudy mohli bezpečně procházet mezi palácem Pitti a Palazzo Vecchio.“

Vayentha si nevěřícně prohlížela tu tunelovitou stavbu nad sebou. O chodbě už sice slyšela, ale mnoho o ní nevěděla.

Takže ona vede do Palazzo Vecchio?

„Kdo má štěstí a správné kontakty,“ pokračovala průvodkyně, „dostane se do chodby i teď. Dnes je v ní pozoruhodná galerie, která se táhne z Palazzo Vecchio až do severovýchodního cípu zahrad Boboli.“

Možná říkala ještě něco, ale to už Vayentha neslyšela.

V tu chvíli už totiž pádila k motorce.