Titanic

Titanic Zdroj: Profimedia.cz

Je čtvrtek. A v kinech bude vlhko

Až dosud se stály fronty hlavně na fotbalovou western story z Houslic, teď se nám to v kinech nejspíš trochu zkomplikuje. Na plátna se totiž valí vlna nostalgie. Čtvrté, „vzpomínací“ Prcičky a Titanic obohacený o třetí rozměr, to může být pro český hit silný soupeř. Kéž by ho porazil Papež.

 

Prci, prci, prcičky: Školní sraz

22|Reflex.cz

 

Režie: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Hrají: Alyson Hannigan, Seann William Scott

Od dob, kdy Jason Biggs obcoval s jablečným koláčem, uplynulo třináct let a dobrou zprávou je, že už ho tyhle choutky přešly. Vlastně přešly všechny: na školním srazu, který tvoří páteř čtvrtého dílu prcičkovské série, se řeší trochu jiné věci než dřív. Kdo na koláčích a Stiflerově mámě vyrůstal, bude dílem zklamaný a dílem sentimentální, kdo Prcičky nikdy nemusel, nepochopí, proč se vůbec ještě točí.

 

 

 

Máme papeže!

44|Reflex.cz

 

Režie: Nanni Moretti

Hrají: Michel Piccoli, Nanni Moretti

Když jsem Morettiho veselohru viděla na festivalu ve Varech, tajně jsem doufala, že ji jednou někdo koupí. Dočkala jsem se — málem po roce, ale dočkala. Geniální komedie o papeži, který ze všeho nejvíc připomíná neurotické hrdiny nejlepších allenovských filmů, nahlíží za stěny Vatikánu perspektivou normálního člověka, a přitom neuráží ani nezesměšňuje. Díky bohu, že Máme papeže.

 

 

Zatímco spíš

33|Reflex.cz

 

Režie: Jaume Balagueró

Hrají: Luis Tosar, Marta Etura

Jedno je jisté: po tomhle filmu neulehnete do postele bez toho, že byste zkontrolovali prostor pod ní. Což je mimochodem důkaz, že strašení Jaumemu Balagueróvi jde. Co mu jde ještě, je však překvapivě také humor: ve své novince jím sice jenom lehce drnká na napjaté nervy, ale funguje to perfektně. Hororů je v českých kinech poskrovnu a těch dobrých tuplem, takže tady není o čem přemýšlet.

 

 
Titanic 3D

33|Reflex.cz

 

Režie: James Cameron

Hrají: Leonardo DiCaprio, Kate Winsletová, Kathy Batesová, Bill Paxton

Tak já to řeknu: nikdy jsem pořádně nepochopila, co lidi na té potápějící se lodi mají. Ani co mají na love story z podpalubí a té stokrát citované scéně na přídi. Taky mi ještě nikdo nevysvětlil, proč to celé musí trvat tři hodiny místo dvou a v čem je Leonardo DiCaprio sexy. Kdo čeká, že se mi „rozsvítilo“ po zkušenosti s 3D Titanikem, bude zklamán, nicméně jedno uznat musím: zážitek jsem měla hlubší než před lety. Byl dokonce tak hluboký, že jsem při jedné z vln směrovaných do publika málem polykala andělíčky. Kombinace Cameronovy preciznosti, třetího rozměru a obřího plátna IMAX zkrátka asi má svůj smysl. Na rozdíl od té tříhodinové stopáže.