Video placeholde
Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2
6
Fotogalerie

Nejúspěšnější česká hra posledních let se vrací. Kingdom Come 2 vyjde letos. Nabídne Kutnou Horu i pušky

Jedna z vůbec nejúspěšnějších českých her Kingdom Come se konečně dočkala pokračování. Vývojáři z Warhorse Studios na svých sociálních sítích dnes odhalili, že KIngdom Come 2 se dočkáme ještě letos. Nebudou chybět staré známé tváře a zavítat bychom měli i do dobové Kutné Hory. Hra se dočká svého pokračování po více než šesti letech, první díl vyšel 13. února 2018 po dlouhé kickstarterové kampani. Dnes je původně nezávislé studio součástí skupiny Embracer.

Před více než šesti lety si videohra Kingdom Come: Deliverance získala české i světové publikum a dodnes se pyšní úctyhodným skóre šesti milionů prodaných kopii. Středověká RPG akční hra z prostředí českého Posázaví sledovala příběhy kovářského učně Jindřicha, jehož životní příběh zanechala trestuhodně nedovyprávěný. Opouštěli jsme ho ve chvíli, kdy hlavní quest hry zůstal nedokončen a hrdina nedostal ani zpátky meč, ani pomstu, po které celou dobu dychtil.

Tým vývojářů v čele s Danielem Vávrou dnes po nekonečném šestiletém čekání odhalil video, které potvrdilo, že se první díl dočká vytouženého nástupce. A to navíc ještě do konce tohoto roku. Vrátí se staré známé tváře, klaďasové i záporáci. Hlavním hrdinou bude opět Jindřich a nebude chybět ani jeho milovaná dívka Tereza. Hra bude k dispozici na PC i konzolích nové generace - Playstationu 5 a Xboxu series X.

Hra bude ještě větší, lepší, krvavější temnější. Herečtí představitelé Jana Ptáčka a Jindřicha spolu s tvůrci hry představili v impozantním videu natáčeném přímo v chrámu sv. Barbory v Kutné hoře. Kromě tohoto města se ve hře objeví i lokalita Českého ráje a ze záběrů bylo vidět i hrad Trosky. Hráče čeká hned dvojice map k prozkoumání. Objeví se nové střelné zbraně. K luku se přidaly kuše a nebudou chybět ani primitivní palné zbraně připomínající dobové husitské píšťaly, které dali vzniknout modernímu slovu „pistole“. Hráč by měl mít také větší možnost volby ovládat příběh hlavní postavy.

Zásadním prvkem hry bude hudba. Přímo v chrámu sv. Barbory ukázal živý orchestr dirigovaný Janem Valtou spolu se sborem. Bude opravdu epická. Vývojáři ukázali dost záběrů přímo ze hry a vypadá to jako notně vyleštěná jednička. Boj bude opět drásat nervy a bitvy budou v mnohem větším měřítku. Jako celá hra. Možná v příliš velkém, jak řekl ve videu i Dan Vávra. Ten osobně potvrdil, že hra vyjde ještě do konce letšního roku. Konkrétní datum ještě neznáme, ale brzy by zřejmě mělo následovat. Herní web Indian tvrdí, že hra bude obsahovat i český dabing, ale to tvůrci nebylo oficiálně potvrzeno.