Jíří Bartoška ve spotu „Dáváme vám prostor pro film"

Jíří Bartoška ve spotu „Dáváme vám prostor pro film" Zdroj: KVIFF.TV

Tady Vary jsou Vary, i když nejsou Vary. Od Boskovic po Žďár nad Sázavou prožijete novou filmovou sezónu

Na předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec i festivalovou atmosféru se mohou každý měsíc těšit diváci 43 kin po celé České republice. Speciální večer si užijí v rámci projektu Tady Vary jednu středu v měsíci od října 2023 do května 2024, vždy ve stejný okamžik ve 43 kinech po celé republice.

Na programu budou české předpremiéry výrazných světových filmů, které mají kladné hodnocení u kritiky i úspěch u diváků. Filmovou sezónu zahájí 18. října 2023 vítěz Zlaté palmy v Cannes, Anatomie pádu. Následovat bude Umění jíst a milovat nebo Napoleon, před Vánocemi pak obnovená premiéra Lásky nebeské. Jedná se také o jarním uvedení filmu Duna: Část druhá. Na celou sezónu Tady Vary 2023/24 je od 19. září 2023 v prodeji zvýhodněné předplatné – více informací najdete na www.tadyvary.cz.

Filmová sezóna

Výjimečný koncept Tady Vary proběhne v podobě “filmové sezóny”. Jedná se o cyklus 10 projekcí prémiových filmů, které se odehrají v předem daných středečních termínech. “Výběr filmů se pohybuje na hranici mezi divácky přístupným artovým filmem a tím nejkvalitnějším a nejchytřejším mainstreamem. Ve skladbě programu jsme velmi ambiciózní a jsme rádi, že díky spolupráci s distributory jako jsou Falcon, CinemArt, Aerofilms či Vertical Entertainment můžeme představit dlouho očekávané tituly Napoleon režiséra Ridleyho Scotta s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli nebo vítěze festivalu v Cannes Anatomii pádu,” vysvětluje umělecký ředitel MFF KV Karel Och.  Akce má za cíl podpořit celoroční návštěvnost kin a kvalitních filmů. Termíny projekcí a seznam kin najdete na stránkách Tady Vary.

Program podzimní filmové sezóny 2023:

18. 10.   20:00      Anatomie pádu, režie Justine Triet, Francie, 2023

1. 11.     20:00      Umění jíst a milovat, režie Anh Hung Tran, Francie, 2023

22. 11.   20:00      Napoleon, režie Ridley Scott, Velká Británie, 2023

13. 12.   20:00      Láska nebeská, režie Richard Curtis, Velká Británie, USA, Francie 2003 

Každá projekce bude mít slavnostní úvod, který proběhne v jednom z kin a bude přenášen do všech sálů v republice. U vybraných titulů pak bude následovat živě přenášený interaktivní dialog s tvůrci. “Smyslem akce je připravit divákům sérii mimořádných zážitků, prohloubit jejich vztah ke kvalitnímu filmu a povzbudit je k pravidelnější návštěvě kin ve všech krajích České republiky,” říká výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha.

Abonmá neboli sezónní předplatné

Diváci budou mít možnost zakoupit si výhodné abonmá na celou sezónu Tady Vary tak, jak jsou zvyklí v případě divadel či vážné hudby. Výhodou předplatného je cena a předem pevně dané termíny, které divákům zjednoduší plánování návštěvy kina. Předplatitelé namísto 10 filmů zaplatí pouze filmů 7 a 3 získají gratis jako bonus. To je výhoda i pro případ, že některý z večerů nestihnou. Vstupenky jsou navíc přenosné – předplatitelé mohou vybrané představení darovat přátelům či rodině. Místa, která se nezaplní v rámci předprodeje, budou uvolněna pár dnů před akcí do prodeje za plnou cenu.

Mapa s výpisem všech 43 kin, které se akce Tady Vary zúčastní, je k vidění na tomto odkazu. Diváci si mohou vybrat, které z kin chtějí navštěvovat, a rovnou rozkliknout webové stránky konkrétního kina a zakoupit si předplatné. “Slibujeme si, že tento nový koncept odstraní několik překážek, které divákům brání v častější návštěvě kina,” říká ředitel královéhradeckého Bio Central Petr Vítek. “Diváci dostanou termíny na celý rok, kvalitní program, kterému mohou věřit, a přidanou hodnotu v podobě speciální atmosféry. V kině navíc zůstane obvyklý podíl z tržeb. Pro regionální kina to bude skvělá akce,” dodává Vítek.

Dáváme vám prostor pro film

Akce Tady Vary je společenská událost, kterou je na rozdíl od běžné návštěvy kina možné naplánovat dlouho dopředu. I ti nejzaměstnanější rodiče, pracovníci, podnikatelé, důchodci nebo studenti si mohou termíny označit 10 měsíců dopředu v diářích a pro návštěvu kina si zajistit volný čas. Akce Tady Vary pro ně na oplátku připraví exkluzivní zážitek, při kterém se nebudou muset o nic starat: vybere nejlepší filmy, rozvine před sálem červený koberec, film uvede, pozve tvůrce a filmové hvězdy. Na divákovi je jediné – užít si večer. 

Právě touto myšlenkou se nechali inspirovat tvůrci spotů, kteří snahu připravit divákům bezstarostný filmový večer prezentují s humornou nadsázkou. Hlavní postavou spotů je herec a prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška, který se představuje v překvapivých, ale pro Tady Vary charakteristických rolích. Spoty jsou k vidění na KVIFF.TV. Autorem konceptu je komunikační agentura Zaraguza. Spoty vznikly v produkci Boogiefilms, režie se ujalo duo bao-bab, postprodukce partneři Soundsquare a PFX.

Tady Vary