Clint Eastwood ve filmu Pro hrst dolarů

Clint Eastwood ve filmu Pro hrst dolarů Zdroj: United Artists / Metro-Goldwyn-Mayer

Skladatel a hudebník Kyle Eastwood vystoupí na festivalu Prague Proms
Dirigent Gast Waltzing vystoupí na festivalu Prague Proms.
Clint Eastwood ve filmu Madisonské mosty
3
Fotogalerie

Hudba z filmů legendárního Clinta Eastwooda zazní na festivalu Prague Proms. Vystoupí i jeho syn Kyle Eastwood

Jeden z nejočekávanějších koncertů letošního festivalu Prague Proms uvidí diváci na samotném začátku tradiční kulturní akce, a to ve středu 21. června v pražském Obecním domě. Jmenuje se Eastwood Symphonic a představí melodie ze známých filmů hvězdy současného světového filmu Clinta Eastwooda. Na koncertu vystoupí se svým kvintetem i Kyle Eastwood, syn slavného herce a režiséra. 

„Na základě úspěchu, kterého se našemu orchestru dostalo v podobě ceny Grammy, jsme se stali součástí projektu Eastwood Symphonic, jehož posláním je pocta syna Kyla Eastwooda svému otci. Obsáhlý a jedinečný koncert provede diváky těmi nejzásadnějšími melodiemi Eastwoodových filmů, a vzdá tak hold tomuto geniálnímu umělci,“ říká ke koncertu trumpetista a ředitel Českého národního symfonického orchestru Jan Hasenöhrl. ČNSO bude na koncertu dirigovat Gast Waltzing. Ten je autorem hudby k více než 160 filmům a televizním inscenacím a držitel prestižního ocenění Grammy.

Na koncertu Eastwood Symphonic zazní například hity z kultovních Eastwoodových filmů Pro hrst dolarů, Hodný, zlý a ošklivý, Nesmiřitelní nebo Madisonské mosty. Koncert ve Smetanově síni pražského Obecního domu bude i s obrazovou projekcí.

Český národní symfonický orchestr, který pořádá už 19. ročník mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms, patří mezi nejlepší orchestry na světě, který se věnuje nejenom natáčení filmové hudby, ale i úspěšným koncertům, na kterých zní hudba z filmových děl.