Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Never more Tillu Lindemannovi, který nechápe termín „fanynka“ úplně správně a v mezích zákona

Ani za to, že posloucháte Rammstein, si nezasloužíte takové zacházení, jaké se svými fanynkami praktikuje jejich zpěvák Till Lindemann. Říká se tomu znásilnění a jestli to celebritám procházelo v minulém století, dnes se za to chodí sedět. Sednout si šel i David Rath a pánové Hřebejk s Jarchovským o tom chtěli natočit seriál, ale ČT jim z toho nějak vycouvala. A v Českých Budějovicích by Mimoni rozhodně žít nechtěli.

Veronika Bednářová: Rok připravoval režisér Jan Hřebejk se scenáristou Petrem Jarchovským hranou televizní sérii o Davidu Rathovi, příběh největší korupční kauzy v české politice posledních patnácti let. Nyní však ČESKÁ TELEVIZE, která o projekt původně jevila zájem, vzkázala tvůrcům, že do něj nepůjde. Nechápu to: bojí se snad ČT jaksi nepříjemností? Případných žalob, komplikací, popotahovaček? A není tady veřejnoprávní instituce náhodou právě od toho, aby takovou látku zaštítila?

Kateřina Kadlecová: Frontman německé skupiny Rammstein TILL LINDEMANN a lidé kolem něj údajně lákali na koncertové soukromé party velmi mladé atraktivní dívky, které se vracely plné modřin, omámené neznámými látkami nebo se probíraly v hotelovém pokoji nahé a s cizím mužem na sobě (ano, se šedesátníkem Lindemannem). Nelze omlouvat naivitu groupies, ale která celebrita by si v 21. století mohla myslet, že jí tyhle trestné činy projdou?

Vojtěch Rynda: Na českobudějovickém majálesu soutěžily střední školy jako v předchozích letech o nejlepší tematické týmové kostýmy. Vyhrálo gymnázium J. V. Jirsíka, které vsadilo na animované postavičky Mimoňů. Ty jsou ale žluto-modré, což mnohé přítomné Čechy vedlo k domněnce, že jde o podporu Ukrajiny, a ke kydání verbálního hnoje. Podobné mimoňské reakce nedávno vyvolala vlajka města Písek. Jak TIHLE LIDÉ dokážou zaparkovat na pomezí modré parkovací zóny a žlutého zákazu zastavení? Jak vynášejí tříděný odpad (pokud ho vynášejí)? Jak jim je, když se podívají na lán zralého obilí?