Aaron Taylor-Johnson

Aaron Taylor-Johnson Zdroj: Profimedia.cz

Prahou obchází hrůza a jeden z vážných kandidátů na nového Jamese Bonda

Nejslavnější upír? Dracula. Nejslavnější tajný agent? James Bond. Tahle dvě jména spojilo natáčení filmu Nosferatu, které probíhá v Praze a na dalších tuzemských lokacích. V novém snímku režiséra Roberta Eggerse podle předlohy Brama Stokera totiž hraje Aaron Taylor-Johnson, o němž se mluví jako o dalším 007.

Jeden pražský „sekáč“ se také na Instagramu pochlubil, že prodejnu navštívil jiný potomek slavných rodičů, jenž v hororové novince hraje, totiž Lily-Rose Deppová. A nedávno se k obsazení přidal i Aaron Taylor-Johnson, který na sociálních sítích dělá stojky na Hradčanském náměstí. Možná ho znáte z filmů jako Avengers, Godzilla či Kick-Ass, podle médií ho však může brzy potkat věčnější sláva. Má totiž být favoritem producentů pro roli agenta 007.

Během následujících dvou měsíců bude zatím točit především na Barrandově a na dalších tuzemských lokacích, které zastoupí Transylvánii. V Československu částečně vznikaly obě zmíněné předchozí verze Draculy. Režisér F. W. Murnau točil scény z Orlokova hradu na slovenském Oravském zámku, Werner Herzog zase obsadil hrad Pernštejn. Kam zamíří zmíněný ansámbl, k němuž se připojí ještě Willem Dafoe, Nicholas Hoult či Emma Corrinová (princezna Diana ze seriálu Koruna), ale zatím nevíme.

Je na místě čekat velké věci. Režisér nové verze Robert Eggers se v roce 2015 uvedl mrazivým hororem Čarodějnice, při jehož evropské premiéře ve Velkém sále na MFF Karlovy Vary byste slyšeli upadnout špendlík, následoval podobně svíravý Maják a naposledy Eggers do českých kin připlul jako velkolepý Seveřan. Sám se už v Praze kvůli novému filmu nachází delší dobu stejně jako jeho kameraman Jarin Blaschke. Premiéra by mohla být už příští rok.