Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Never more umělecké skupině Ztohoven za to, že se nemůže rozhodnout, jaké vlastně dělá gesto

Vrátí, co ukradli? V jaké podobě? Komu? A co trenky? Umělecko-diverzní skupina Ztohoven se rozhodla pokračovat v kašparádě se standartou prezidenta republiky, ale výsledný dojem je rozpačitější než při prvním dějství v roce 2015. Středoevropské politiky se dotýká také třetí řada seriálu Jack Ryan, ale výsledný dojem je rozpačitější než v minulých sériích. A výsledný dojem ze stylizace Prezidentské Superdebaty na ČT je rozpačitější než... prostě to pošmoulili.

Kateřina Kadlecová: Už druhá řada seriálu JACK RYAN stála za pendrek, třetí ji ovšem překonává. Američtí scenáristé jako by žili v alternativním vesmíru – netuší, jak funguje evropský geopolitický prostor, což může český divák dobře prověřit, neboť se nelogický příběh odehrává u nás. Bezvýrazný John Krasinski hraje jak na sedativech, konspirující Rusy ztvárňují Amíci a pro tamější publikum neschopné číst titulky hovoří anglicky s jakoby ruským přízvukem jak v hloubi šedesátek… Nekazte si tím generickým propagandistickým divadýlkem volný čas.

Marek Gregor: Drazí ZTOHOVEN, léta vaše akce sleduji, s některými z vás se celkem dobře znám, ale co je ten váš nedávný mediální výstup za kocourkovinu? Že vrátíte na Hrad zástavu, kterou jste činem hodným horolezců Zemanovi před nosem z Hradčan vyfoukli? A že nevadí, že některé části jste rozstříhali a rozdali? A komu že to torzo vrátíte, když nebude zvolen Babiš? Generálu Pavlovi, bývalé rektorce Nerudové, nebo bývalému chartistovi za SPD Baštovi? Kluci, přestaňte hulit tu trávu!

Vojtěch Rynda: Taťka Šmoula, Šmoulinka a kolem nich hromada dalších, někdy zaměnitelných figurek. Zlý Gargamel zůstal ve svém hnízdě (naštěstí ne na Hradě), kde kuje pikle. Když už Prezidentská Superdebata v neděli večer v přímém přenosu z Národního muzea vypadala, jak vypadala, aspoň ji Česká televize nemusela UTOPIT V MODRÉ BARVĚ, aby ty nelichotivé paralely byly ještě evidentnější.

Never more klukům ze Ztohoven za handlování se státním symbolem!