O přesnou rekonstrukci pořadu Dobré ráno se Jan Prušinovský nesnažil, bral ho hlavně jako kulisu pro charaktery a jejich vztahy

O přesnou rekonstrukci pořadu Dobré ráno se Jan Prušinovský nesnažil, bral ho hlavně jako kulisu pro charaktery a jejich vztahy Zdroj: Česká televize

Dobré ráno, Brno. Po seriálu Most! si Jan Prušinovský dělá nekorektní legraci v novém seriálu

Když diváci vstávají, tým připravující ranní televizní show Dobré ráno, Brno! už za sebou nejspíš má několik peprných situací. Scenárista a režisér JAN PRUŠINOVSKÝ (43) se ve stejnojmenném seriálu inspiroval pořadem České televize, který běží už několik dekád. V cyklu s humorem na hraně spojil lásku k příběhům z filmařského prostředí a zážitky s barvitými figurkami, které v televizním prostředí řadu let potkává.

Sledujete v televizi Dobré ráno nebo nějaké jiné ranní show?

Ne. Já klasickou televizi pořádně neviděl asi deset let. Doma ji máme, ale vlastně ji ani nepouštíme. Jsou na ní naladěné asi čtyři kanály a já občas sleduju zpravodajství. Dobré ráno jsem si musel nakoukat, ale trochu si ho pamatuju z dětství. Když mě do brněnského vysílání pozvali, překvapilo mě, že se ještě vysílá.

Čím vás tehdy prostředí ranní show tak oslovilo, že jste odložil rozpracovaný scénář a napsal Dobré ráno, Brno!?

Neznám filmaře, který by neměl ambici natočit něco o své práci. Miluju Americkou noc, jedním z mých nejoblíbenějších filmů je Život v oblouznění. Takže jsem samozřejmě taky přemýšlel, jak bych prostředí, v němž se léta pohybuju, využil a ztvárnil. Když jsem seděl ráno v brněnském studiu, došlo mi, že zastřešující článek, do kterého bych mohl svoje profesní příběhy a postřehy nacpat, mám přímo před nosem.

V seriálu Most! jste využil Poštu pro tebe, na podzim jste byl v pořadu Sama doma. Máte zálusk natočit něco i o dalších pořadech České televize?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!