Video placeholde
Letní tančírna Reflexu 2021 na pražském Žofíně
Letní tančírna Reflexu 2021 na pražském Žofíně
Letní tančírna Reflexu 2021 na pražském Žofíně
Letní tančírna Reflexu 2021 na pražském Žofíně
Letní tančírna Reflexu 2021 na pražském Žofíně
126
Fotogalerie

Měsíc už v depresi hluboké, pozadí mám více široké! Covidová árie zoufalé operní pěvkyně vás pobaví

Představujete si hráče vážné hudby a operní pěvkyně jako suché panáky, kteří nemají smysl pro humor? Omyl! Zatímco klavírní virtuos Ivo Kahánek nezkazí žádnou legraci a pravidelně ho najdete i v ochozech fotbalového stadionu na zápasech ostravského Baníku, operní pěvkyně Miroslava Časarová pak v časech pandemie přebásnila známou árii z Dvořákovy Rusalky Měsíčku na nebi hlubokém na Koronaári, kterou na Youtube vidělo půl milionu lidí. Podívejte se na unikátní živé vystoupení na Letní tančírně Reflexu, kde tito dva umělci spojili síly a nabídli vskutku nevšední kulturní zážitek.

Místo vzletného opěvování měsíce se v nově pojaté árii vzdává holt depresím z pandemie, velkému pozadí, vytahaným teplákům či bílému vínu. Když to ale zpívá profesionálka v dokonalém sopránu, zní to celé stejně nádherně. Navíc Miroslavu Časarovou při zpěvu zdobily šaty vyrobené z obálek Časopisu Reflex za posledních 30 let.

„Píseň vznikla v dubnu 2020 v době karantény. Je míněna humorně a s velkou nadsázkou. Rozhodně není žádným stěžováním si na životní situaci. Jsem si naprosto vědoma, že v období koronaviru lidé zápasí s mnohem většími problémy, než které jsou v písni zmiňované. Přesto se potřebuji nějak vyrovnat s tím, že nemohu dělat svou práci a kreativně tvořit,“ udává k velmi vtipně pojaté árii česká přední sopranistka Miroslava Časarová.

Píseň zatím znali jen lidé ze záznamu na Youtube, kam jej pěvkyně umístila. Díky Letní tančírně Reflexu si ji mohla poprvé střihnout na živo před početným publikem, navíc v doprovodu klavíristy Ivo Kahánka. Pusťte si árii ve videu v úvodu článku a dejte nám vědět, co na ni říkáte.

Podívejte se, jak to vypadalo na Letní tančírně Reflexu:

Video placeholde
Tančírna Reflexu 2021 na pražském Žofíně • Petr Vagner