Eman Ghalebová

Eman Ghalebová Zdroj: Facebook

Soukromý „džihád“ české muslimky: Ministr zahraničí Saúdské Arábie lže!

V islámských posvátných textech se píše, že největší džihád (posvátný boj za věc Alláha) je spravedlivé slovo nespravedlivému vládci. Před pár dny jsem viděl jednu českou muslimku, která je jednou z mediálních tváří české muslimské komunity a která podle mě má víc odvahy a víry v islám než celé vedení českých muslimských organizací. Tato česká muslimka veřejně provedla svůj „džihád“ a obvinila saudskoarabského ministra zahraničí z lhaní ve vysílání České televize. Pro mne osobně je velice pozitivní vidět, že se konečně někdo z české muslimské komunity ozval a odsoudil zlo páchané Saúdskou Arábií, protože vedení českých muslimů a českých mešit veřejně odsuzuje pouze USA a Izrael.

Onou českou muslimkou je Eman Ghalebová, která na svém veřejném facebookovém profilu napsala: „Právě ČT24 vysílá exkluzivní rozhovor se saudskoarabským ministrem zahraničních věcí Adilem Džubrajrem. Je to lhář, kterého nejde poslouchat! Mluví o KSA (pozn.: mezinárodní zkratka Saúdské Arábie) jako o zemi, která přišla Jemen svou ‚válkou proti terorismu‘ zachránit. Podle něj je v Jemenu válka mezi samotnými Jemenci. Lež! Válka je mezi KSA a Íránem, které bojují na území Jemenu, aby se vyhnuly ztrátám a škodám na svém území. A jedinou obětí války jsou nevinní civilisté. Válka už trvá skoro pět let, nemá konce, ale zatím se KSA ve válce nedaří a začíná ustupovat poté, co naprosto zničila Jemen. Vede válku za ‚dobro Jemenu‘, aby zachránila Jemence, a přitom brání jakékoliv humanitární pomoci.“

Její příspěvek je samozřejmě delší a stojí za přečtení, ale já nejvíce oceňuji, že se konečně ozvala nějaká známá postava z české muslimské komunity a vyjádřila se otevřeně proti zlu páchanému Saúdskou Arábií. Jenže to zlo nepáchá Saúdská Arábie pouze v Jemenu, ale páchá ho i na svém území či v Sýrii a Iráku. Saúdská Arábie je také jedním z hlavních zdrojů vzestupu islámského terorismu a fanatismu u nás v Evropě. Islamisté, již se snaží radikalizovat evropské muslimy a bránit asimilaci evropských muslimů a příchozích muslimských přistěhovalců do evropské společnosti, byli a jsou podporováni ze strany Saúdské Arábie, a to nejen od soukromých dárců, ale i ze strany saúdskoarabského státu.

Vzpomeňme si například na to, že dnes již bývalý pražský imám Samer Shehadeh, jenž je dnes souzený za podporu islámského terorismu, byl financován ze saúdskoarabské ambasády v Praze, a to i v době, kdy již byly veřejně známy jeho radikální názory. Uvnitř muslimské komunity se vědělo o jeho extremistických názorech ještě dříve, a přesto ho saúdskoarabská ambasáda dál financovala a podporovala. A saúdskoarabští diplomaté v Praze přestali tohoto muslimského duchovního a hlasatele islámského extremismu financovat až po nátlaku ze strany českých úřadů.


Podívejte se na rozhovor s Eman Ghalebovou v Prostoru X:

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Eman Ghaleb • Prostor X


Bohužel, Eman Ghalebová toto (ještě) neodsoudila, ale udělala první krok k tomu, aby se mohla stát důvěryhodnějším partnerem pro dialog s odmítači přítomnosti muslimů v České republice, pokud by někdy o takový dialog měla zájem. Současné vedení českých mešit a jediné českým státem uznané muslimské náboženské organizace (Ústředí muslimských obcí) totiž k zlu páchanému Saúdskou Arábií mlčí a přijímá výhody a podporu plynoucí z tohoto mlčenlivého souhlasu se saúdskoarabskými zločiny a šířením extremistického protizápadního výkladu islámu prostřednictvím saúdskoarabských ambasád.

Jen pro ilustraci uvedu příklad toho, že například saúdskoarabská vláda poskytuje českým mešitám určitý počet míst na vykonání náboženské pouti do Mekky (tzv. hadždž), kdy saúdskoarabská vláda vybraným osobám financuje celý pobyt včetně letenky apod. Saúdskoarabská vláda taktéž prostřednictvím různých neziskových organizací poskytla finance na stavbu mešit, platy duchovních a aktivity českých mešit. Saúdská Arábie má také zájem vytisknout českým muslimům český překlad koránu, ale samozřejmě v souladu se saúdskoarabskou verzí výkladu islámu. Vedení českých mešit nejspíše nechce o tyto výhody přijít, a tak mlčí a tiše souhlasí s tím, že Saúdská Arábie vraždí muslimské ženy a děti v Jemenu, podporuje radikální muslimy v Sýrii (mezi kterými jsou i lidé napojení na teroristické skupiny) či šíří extremistický výklad islámu v Evropě, a tedy i v České republice.

Jak jsem tedy již napsal výše, Eman Ghalebová je první veřejně známá tvář českých muslimů, která veřejně Saúdskou Arábii odsoudila; uvidíme ale, jestli taky nebude poslední a jestli ji vedení českých mešit nebude chtít „umravnit“, aby jim nekazila dobré vztahy se saúdskoarabským režimem.