Česká muslimka Eman Ghalebová

Česká muslimka Eman Ghalebová Zdroj: Facebook

Hlavu bych ti vystřelil aneb Když se Čech nenávidící muslimy chová jako islamista a nikdo se oběti nezastane

Stará moudrost říká, že zlo plodí jen zlo. Nenávist plodí opět jen nenávist. A je smutné, když se některý z Čechů začne chovat stejně jako ti muslimové, kteří nenávidí naši západní společnost. Právě s jedním takovým se setkala mladá teplická muslimka a mediálně známá aktivistka Eman Ghalebová, která si musela v jedné pražské tramvaji vyslechnout od neznámého Čecha toto: „Zasraní islamisté, Al-Kaida, postřílel bych vás všechny, hlavu bych ti vystřelil.”

Sama Ghalebová celý incident popsala na svém facebookovém profilu a popsala i to, jak ostatní cestující k celému výstupu neznámého muže mlčeli. A to mne začíná osobně děsit. Protože to, co onen muž předvedl, je nejen nemorální, ale je to i ukázka toho, že někteří lidé mají k mentalitě islamistů blíže, než by se řeklo.

Kdo čte mé články, ví, že mám s islámem a českými muslimy víc než silnou osobní zkušenost a varuji před tím, aby Česko dovolilo většímu množství muslimských přistěhovalců se zde usídlit. Vím totiž, jaké problémy jsou s tím spojené v zemích, kde žijí velké komunity muslimů s nemuslimy.

Mírové soužití není dlouhodobě možné jinak než nastolením tvrdé diktatury našich hodnot, hodnot křesťanské Evropy a hodnot slušného chování. Každý, kdo by tedy byl svědkem onoho slovního útoku na Eman Ghalebovou, má osobní povinnost se jí zastat. Já bych to udělal.

Protože to je to, co od každého člověka očekávají dobré mravy naší civilizace, a také to očekává křesťanské učení.

Případ muslimského policisty

Při debatách o islámu a soužití s muslimy budu vždy v opozici proti sluníčkářskému postoji Ghalebové, ale to, že ona má odlišný názor, neznamená, že slušný člověk nemá povinnost se jí zastat, když je bezdůvodně napadena jen kvůli své víře, kterou manifestuje zahalením. To, co se stalo jí, se může stát i ortodoxní křesťance či židovce, které si také zahalují vlasy a většina Čechů nedokáže rozlišit mezi zahalenou muslimkou, židovkou či křesťankou.

A je smutné, že v celé tramvaji se nenašel nikdo, kdo by proti agresi zakročil. Možná by si anonymní cestující měli sáhnout do svědomí, proč byli takoví srabi a tvářili se, že nic nevidí. Možná by si měli tito cestující něco přečíst o francouzském policistovi muslimského původu Ahmedovi Merabetovi, který neváhal jít na pomoc redakci časopisu Charlie Hebdo napadené muslimskými teroristy a zaplatil za to životem. Vždyť si také mohl říci, že redakce toho časopisu uráží jeho víru a nemá tedy důvod, proč by kvůli ní nasazoval svůj život. Ale on to neudělal, on věřil v náš evropský právní systém, šel proti muslimským teroristům a zaplatil za to životem.

Pokud si my Češi chceme zachovat morální charakter a úctu ke svobodě, měli bychom v podobných případech, jako je napadení Ghalebové, neváhat se oběti zastat. Nejen, že tím ukážeme náš dobrý charakter, ale zároveň tím ukážeme, že i když nesouhlasíme s přesvědčením oběti, tak nebudeme váhat bránit naše hodnoty, mezi které patří i svoboda vyznání.