Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Primitivové v Brně: Popeláři, co uráželi muslimku, mají sedět!

V Brně – kde také jinde – došlo k incidentu, který si žádá zcela exemplární postup státní moci. Skupina primitivů slovně napadla z rasové a náboženské nesnášenlivosti ženu. Ti primitivové zřejmě navíc byli při této bohulibé činnosti v zaměstnání. Stalo se to ve čtvrtek. Doufám, že dnes už jsou bez zaměstnání, ale zato obvinění.

Můžeme se tisíckrát bavit o tom, zda islám ohrožuje, nebo neohrožuje naši civilizaci, zda je imigrace skutečnou hrozbou, nebo jde o banalitu, kterou uměle přifukujeme, a můžeme velmi snadno polemizovat o slučitelnosti konceptu lidských práv podle šaríi a podle postmoderní euroatlantické civilizace vycházející z judaismu, antiky a křesťanství. Může se nám to všechno – islám i imigranti – hrubě nelíbit. Je ale naprosto nepřijatelné, aby kvůli tomu skupina mužů napadla ženu.

Brno, Brno, buzerantů plno!

Abych nebyl obviněn z homofobie, slovem buzerant neoznačuji homosexuály, ale osoby, které buzerují – hrubě, nepřijatelně, sprostě, nehorázně a trapně obtěžují. Též můžeme použít termín prudí. Pokud možno sprostě a zbaběle. Jak se stalo ve čtvrtek v Brně.

Dina Alrawiová je manželka předsedy českého Ústředí muslimských obcí Muneeba Hassana Alrawiho, kterého považuji za vysoce kontroverzní osobu. Bez ohledu na to je ale naprosto nepřijatelné, aby si kdokoliv své výhrady k panu Alrawimu vyřizoval s jeho ženou. O to ale nejspíše ve čtvrtečním incidentu nešlo – Dina Alrawiová byla nejspíše napadena jen proto, že je muslimka a byla oblečena, jak muslimky bývají. Takže to, že je muslimka, poznali i slabomyslní popeláři.

Pět chlapů na jednu ženu

Jak jako první zveřejnil Deník N, ve čtvrtek před polednem paní Alrawiová odcházela z pošty ve Starém Lískovci. Všimla si jí skupina asi pěti mužů a začali na ni pokřikovat protimuslimské nadávky. Ti gentlemani jí sdělili, že se má vrátit do Afghánistánu a tam se s ostatními zabít. Paní Alrawiová se ze strachu zamkla ve svém autě, vyfotila auto útočníků a zavolala policii.

Incident vzbudil pozornost medií. Idnes informovala, že strážníci muže na místě nechytli (hrdinové, co si troufli na osamělou ženu, zdrhli), ale po několika desítkách minut pátrání objevili jejich vůz a pravděpodobně identifikovali řidiče. „Ten se podle oznámení choval nejhlučněji a byl nejvulgárnější. Podezřelého strážníci kontaktovali,“ sdělil listu mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Je prý podezřelý ze dvou přestupků proti občanskému soužití – ublížení na cti a působení újmy pro etnický původ, rasu, víru nebo náboženství. Vedle toho idnes zveřejnila, že útočníci odjeli autem společnosti Falky, která pro radnici provádí údržbu zeleně a úklid odpadků.

Ve firmě před uzávěrkou tohoto rukopisu už nebrali telefon – tak jsem se nemohl zeptat, zda to byli jejich zaměstnanci, a pokud ano, zda u nich ještě (den po incidentu) pracují. Domnívám se totiž, že by již měli být exemplárně vyhozeni – zákoník práce to v podobné situaci umožňuje. Pokud jsou zaměstnanci té firmy a vyhozeni nebudou, měla by celá brněnská veřejnost – a samozřejmě především radnice, pro kterou pracuje – začít firmu plně bojkotovat a ukončit s ní veškerou spolupráci.

 

Žid horší muslima

Pak samozřejmě doufám, že ta banda sprostých grázlů dostane za ten přestupek od státu co nejvyšší trest, co nejtučnější pokutu, pokud nebude právně možné je za to rovnou zavřít. Protože když pětice chlapů napadne osamělou ženu, mají sedět. A dlouho.

Anebo je také možné celou situaci řešit pohovorem. Pokud tedy mají brněnští popeláři zájem, ať mi napíšou termín, kdy se jim to hodí, a já zajedu do Brna s pár afghánskými dealery heroinu, většinou veterány afghánských válek, které za ta léta, co v Praze prodávají, znám. A popeláři mohou ty protimuslimské nadávky zopakovat jim. Anebo úplně nejjednodušší bude, když popeláři z Brnele usoudí, že Žid jako muslim, a přijdou nějaké náboženské urážky sdělit do redakce Reflexu mně. Určitě by si v takovém případě s sebou měli vzít pár popelnic, aby je pak bylo možné odvézt v obalu, do jakého patří. S**če, kteří ve skupině pěti mužů napadnou ženu, totiž v České republice nechceme.