Česká pošta. Místo, kde "dnes" znamená "před týdnem".

Česká pošta. Místo, kde "dnes" znamená "před týdnem". Zdroj: Profimedia

Jiří X. Doležal: Česká pošta potvrdila existenci červích děr!

Jedna z nejefektivnějších institucí naší země, Česká pošta, nad rámec svých doručovatelských pověření vstoupila na pole teoretické fyziky, a dosáhla významných úspěchů. Dosud jen tušený koncept červích děr a posunů v čase je díky České poště prokázán a potvrzen!

Je krásné, když se instituce podléhající státu nedrží jen přikázaných činností, ale je tvůrčí a rozvíjí jak své možnosti, tak lidské poznání. Průnik instituce zřízené k donášce obálek občanům do oblasti teoretické fyziky je obrovským úspěchem našich státních institucí, a Česká pošta by měla jít příkladem ostatním státním úřadům a firmám!

Teorie multivesmíru

Potkal jsem jí za svůj život dvakrát. Začalo to v době, kdy jsem byl před čtvrt stoletím legalizačním aktivistou, a často jsem se ocital v přítomnosti prvokonzumentů marihuany. A každý druhý či třetí mi zhruba v polovině jointa začal vyprávět, že vesmírů je několik, ale jsou naštorc, a navíc přes sebe, takže vidíme jen ten jeden náš. Ale oni že do těch ostatních, jak právě zjistili, umějí nahlédnout.

Velmi podobné, ale mnohem podrobnější informace o ostatních vesmírech jsem pak získával při setkání s konzumenty lysohlávek. Považoval jsem tyto teorie (omluvám se) za vyhulený kydy, a i realita ukazovala, že počet multivesmírů se v průběhu střízlivění řádově snižuje. Podruhé jsem na multivesmíry narazil asi před rokem, kdy jsem - jak by měl dělat každý mého věku jako prevenci stařecké demence - začal každý večer na dvacet minut intenzivně přemýšlet o nějaké složité a nepochopitelné bizarnosti vyhledané na Wiki, abych zatížil mozek. Podle Alzheimerovské společnosti to chrání před zblbnutím.

Obsah informací o multivesmírech z Wiki byl stejný jako od vyhulenců, ale říkali to (mnozí) fyzici - stejně jako skutečnost, že do těch ostatních multivesmírů se dá prolézt červí dírou, kterou nikdy nikdo neviděl, a že tam nejrůzněji plyne čas dozadu. Pak jsem sice našel vyjádření řady jiných fyziků, že to jsou vyhulený kydy (nejlepší výrok zněl „v literatuře je možné všechno“), ale popřemýšlel jsem si dobře. Nyní Česká pošta existenci červích děr a časového posunu experimentálně potvrdila.

Poštovní červí díra

Přišla SMS z pošty, že se jim nepodařilo doručit mi balíček, nejspíše proto, že jsem byl celý den doma a čekal na něj. Vydal jsem se pro něj tedy na poštu, i přes použití tlačítka pro invalidy (zrychlené odbavení) si hoďku počkal, zaplatil dobírku 693 korun a s balíčkem šťastně odešel domů - když jsem přišel na řadu, našli ho už za dvacet minut, což mě mile překvapilo. Bylo to desátého ledna. Sedmnáctého ledna jsem ve schránce našel výzvu od pošty, že u nich mám balíček. Dobírku. Na 693 korun českých. A v textu na papírku jsem našel i - z hlediska teoretické fyziky - mimořádně podnětnou informaci: „Vyzvednout si zásilku můžete dnes, tj. 10.1.2019.“

A bylo jasno! Multivesmíry existují! Fázový posun času prokázán! Zatímco Sovětský svaz byl zemí, kde zítra znamenalo již včera, na poště prokázali, že dnes bylo již před týdnem. Je to pozoruhodný fyzikální objev, a já upřímně doufám, že jej světová věda po zásluze ocení. Tento grandiózní nový poznatek totiž ukazuje, že celé vedení České pošty má zasloužený nárok na Dunning - Krugerovu cenu.