Stěny posprejované aktivistickými malůvkami a nápisy, které normálně vídáme jen na zdech pomočených podchodů. Počmárala je snad najatá bezpečnostní služba? A kdyby to udělala, copak by nikdo necítil nezaschlé rozpouštědlo ze sprejů?

Stěny posprejované aktivistickými malůvkami a nápisy, které normálně vídáme jen na zdech pomočených podchodů. Počmárala je snad najatá bezpečnostní služba? A kdyby to udělala, copak by nikdo necítil nezaschlé rozpouštědlo ze sprejů? Zdroj: SŽDC

Jenže je to velmi podezřelé. Na aktuální fotografie se proto podívejme podrobněji...
Záplava věcí chaoticky naskládaných nejen na okně, ale i podél stěn. Takový chaos vídáme v bytech feťáků nebo gerontů, kteří už ztratili schopnost postarat se sami o sebe. Záměrně rozházené věci vypadají jinak.
Hadry visící na stěnách, hadry v krabicích od banánů, hadry v komínkách a pytlích na zemi. Kdo to sem všechno nanosil? Že by snad generální ředitel SŽDC Bc. Jiří Svoboda, MBA?
Neumyté talíře a hrnce chaoticky rozházené po kuchyňské lince. Dali si “sekuriťáci” svačinu a neměli ani tolik slušnosti, aby nádobí naskládali do dřezu?
...Stěny posprejované aktivistickými malůvkami a nápisy, které normálně vídáme jen na zdech pomočených podchodů. Počmárala je snad najatá bezpečnostní služba? A kdyby to udělala, copak by nikdo necítil nezaschlé rozpouštědlo ze sprejů?
6
Fotogalerie

Bordel na Klinice: tenhle chlív byl “domovem” aktivistů

Nájemní smlouva k užívání žižkovské Kliniky provozovatelům “autonomního sociálního centra” sice vypršela už na konci února 2016, ale objekt odmítali opustit. Tři roky ho tedy užívali neoprávněně a přes řadu rozsudků ho odmítali opustit. Nejen pro stát, ale i pro radnice nebo jakéhokoli jiné vlastníky nemovitosti z toho plyne jedno zásadní poučení: už nikdy svůj dům k podobným účelům nepronajímat. Pokud za vámi přijde nějaký levicový aktivista, že by chtěl v nevyužitém objektu pořádat přednášky, provozovat vegetariánskou lidovou jídelnu, čítárnu a komunální dílnu, žeňte ho svinským krokem. Jinak se totiž se svým matetkem budete muset na dlouhou dobu rozloučit.

Už tedy víme, že aktivisté zásadně nehrajou fér, nedrží slovo a neplatí nájem. Neplní smlouvy, ve kterých podepsali, že z Kliniky odejdou 1. března 2006. Podobně to dělaly už jezinky v pohádce o Smolíčkovi: “Jenom si dva prstíčky ohřeje a hned zase půjdeme…” Zapamatujme si to, levičáci takhle prostě fungují. „Co slovo, to lež, co čin, to zločin,“ shrnul to generálporučík František Fajtl, v 50. letech vězněný komunisty.

Podvod je levičácký modus operandi, což víme i z řady jiných případů. Namátkou třeba z února 1948, kdy proběhla podobná “demokratizace vlastnictví”, po jaké teď volal aktivista Kliniky Jakub Ort.

Ve čtvrtek na Kliniku konečně dorazil exekutor a začal s vyklízením. Kromě vlny emocí vypukl i spor o to, v jakých podmínkách tam aktivisté vlastně žili. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) na Facebooku zveřejnila fotografie, na kterých je vidět neskutečný bordel, binec, svinčík, brajgl… Je jedno, jakým slovem to nazveme ale Klinika prostě připomíná feťácké nebo bezdomovecké doupě.

Kdo udělal nepořádek

Proti fotkám SŽDC se ohradil bývalý aktivista kliniky, fotograf Petr Zewlakk Vrabec. “Byl jsem u toho, když vlítli sekuriťáci ze zahrady do baráku a začli vše rozbíjet a rozhazovat,” píše. “Pak pozvali všechny kamery a pak ostatní fotografy. Jejich hnusná strategie! Tady je album fotek, co jsem nafotitl 10. 10. 2018... obrázek si udělejte sami!” Načež následují snímky idylicky uklizených harmonických místností jako z reklamního katalogu časopisu o bydlení.

Podvádí tedy SŽDC? Vyslala komado, ktaré nepořádek v útulném squattu vyrobilo až ex post, aby aktivisty v očích veřejnosti očernilo? Lidová tvořivost si z téhle bizarní teorie dělá legraci:

Detaily tedy mluví jasně: tohle všechno je bordel vzniklý průběžnou nepořádností, chaotičností, nečistotností a prasáctvím – nikoli záměrným rozházením věcí během pár minut. Binec na Klinice není účelový, někdo v něm dlouhodobě žil. Připomeňme jejich citát z Lidovek: „Exekutorům bychom vzkázali, ze tohle je náš domov a my ho neopustíme.” Fotky jasně ukazují, jak si aktivisté ten “domov” představují. Chtěli byste v tom svinstvu žít?

S lehkou nadsázkou to možná vysvětluje, proč měli aktivisté na čtvrteční demonstraci proti vyklizení squattu na obličejích roušky. Báli se, aby od nich někdo něco ošklivého nechytil. A že je ten binec podvodným dílem bezpečnostní služby? Tehle bizarní a dětinský pokus aktivistů shodit to na někoho jiného připomíná starý vtip:

Policajt se opije a pozvrací, ale naštěstí si pohotově vymyslí výmluvu. Přijde domů a hned mezi dveřmi povídá manželce: "Nebudeš věřit, co se mi dneska stalo. Kontroloval jsem opilce a on mne poblil. Ale hned jsem mu za dal tisícovku pokuty za znečištění veřejného činitele."

Svlékne se, jde spát, ale manželka s ním za chvíli třepe: "Vstávej, tomu opilci jsi měl dát dva tisíce pokuty. On se ti totiž navíc ještě i nadělal do kalhot!"