Lidovci usoudili, že bude zase výhodnější být zadobře s komunisty. Že by čas na emigraci?

Lidovci usoudili, že bude zase výhodnější být zadobře s komunisty. Že by čas na emigraci? Zdroj: Profimedia.cz

Lidovci zas kolaborují s komunisty. Jak před rokem 1989…

Připadám si, že se vracím do mládí. Třicet let po revoluci zase sedí v parlamentu komunistický bijec, který mlátil lidi na politických demonstracích a dostal za to nedávno i ocenění. V nejvyšší vládní funkci je zase estébák – jako tomu bylo za komunismu. A návrat do starých časů je již nevyhnutelný, protože definitivně začali kolaborovat i lidovci – a ti vždycky vědí, odkud vítr vane. Jsou totiž z venkova.

Je mi třiapadesát let. Za tu dobu, co jsem na světě, nebyli, pokud si dobře pamatuji, lidovci ve vládě půl roku. Jinak furt – bez ohledu na režim, dobu i společenské zřízení byli ve vládě. I za tu cenu, že v úplnosti kolaborovali s komunisty, kteří jejich voličům – zemědělcům z venkova – znárodnili statky.

Pak přišla revoluce a lidovci moudře pochopili, že nyní bude mnohem výhodnější být demokratickou stranou. Lidová moudrost získaná v živočišné výrobě (zvláště vepřů) totiž jednoznačně říká, že je lépe jít tam, kde je vidět koryto. A věrni principům českého venkova byli lidovci v porevoluční propodnikatelské atmosféře porevolučně propodnikatelští. Babiš, lid a čas však trhli oponou a najednou je to všechno jinak.

Už zase jsou držitelé moci lidé, kteří by měli být někde hodně hluboko zalezlí a stydět se. Obuškový soudruh Zdeněk Ondráček, za bolševika komunistický fízl, který ve službě totalitní diktatuře mlátil své vrstevníky za odlišný politický názor, je dnes poslancem. Poslanec neposlanec, je pořád komunista. A protože komunismus je ideologie postavená na lži, lže samozřejmě i bolševická mlátička Ondráček.

O textaři Michalu Horáčkovi řekl v rozhovoru do médií: „Horáček je podle dostupných informací bývalý vekslák a spolupracovník StB s krycím jménem Sázkař.“ Což je sprostá lež. Pan Horáček tedy na Ondráčka podal trestní oznámení.

A zatímco když já napíšu o Ondráčkovi sprostou a urážlivou lež, půjdu před soud, ten prolhaný komunista má jako poslanec imunitu a jeho mentální soudruzi z různých stran ho v parlamentu chrání. Mandátový a imunitní výbor sněmovny nedoporučil vydat Ondráčka ke stíhání, když ho přitom ochránily hlasy ANO, SPD, KSČM a Marka Bendy z ODS. Marek Benda je ten pán, co z vrozené skromnosti neužívá titul doktor získaný na nejserioznější vysoké škole v dějinách ČR – v Plzni. Nedoktor Benda s okamurovci, babišovci a leninovci – to dá rozum, že si svého Ondráčka ohlídají!

Ale obrat ve společnosti je zřejmě nevyhnutelný, protože něco zvětřili i lidovci. A k antisystémovým stranám s nedoktorem v závěsu se za účelem ochrany komunistického lháře přidala i lidová strana: „Převážil názor, že budeme respektovat doporučení mandátového a imunitního výboru,“ řekl podle iDnes šéf poslanců KDU-ČSL Jan Bartošek. „Žaloba, jak byla podána, nebyla podle nás podána správně.“

Když řeknu o panu Bartoškovi, že je ....., případně že je .... anebo také ....., a bude to sprosté a nebude to pravda, tak mě odsoudí za pomluvu bez ohledu na to, jak bude trestní oznámení napsané. Odsoudí mě za to, že jsem lhal – to se tak dělá, když někdo někoho lživě pomluví. Neodsuzuje se za to, že někdo nějak napsal žalobu, ale za to, že někdo někoho nepravdivě pomluvil.

Pan hlavní lidovec to však najednou nechápe a vlastně pomluvy se někdo dopustí až tehdy, když na něj za jeho lži někdo napíše žalobu dobře. Což je takový nesmysl, že se to nedá interpretovat jinak, než že lidovci přišli na to, že teď už zase bude dobré být s komunisty zadobře. Je to špatná zpráva pro společnost – ale vrací to důvěru v tradiční hodnoty a morálku lidovců. Mají ji pevnou a drží se svých zásad už generace. Proto věřím, že budou s komunisty kolaborovat, dokud neumřou. Tedy pardon – dokud nedojde k úhynu.