Jakékoliv konopí z ulice může být otrávené! Výskyt již zaznamenán!

Jakékoliv konopí z ulice může být otrávené! Výskyt již zaznamenán! Zdroj: flickr

Otrávená tráva už tu je a už i umřeli lidé. Nekuřte něco, co neznáte!

Je to týden, co mě v paranoidní vizi napadlo, že by se tu mohla objevit otrávená, chemií napuštěná marihuana. Už tu je. Takže znovu: Marihuana z ulice může být vzhledem k poměrům na našem drogovém trhu otrávená. Nekuřte to.

Když někdo kouří trávu dvacet let, nespadl do žádných jiných drog a žije normálním životem, bývá to člověk, který má náhled, když na konopné scéně hrozí opravdový malér. Takže hned druhý den poté se ozval pán, o kterém vám samozřejmě nic neřeknu, který skutečně kouří trávu dvacet let a občas ji kupuje z neznámého zdroje. A povyprávěl mi o tom, co se mu přihodilo. O tom, jak si musí všichni uživatelé konopí nyní opravdu dávat majzla.

Nebyla to marihuana!

On sám se s něčím jako pančovanou trávou už setkal, takže moje obavy z toho, že někdo začne napouštět technické konopí jedovatými syntetickými drogami, nebyly paranoidní vize. Už to skutečně nějakého dealera napadlo.

Můj zdroj vypráví: „Vyzkoušeli jsme s bratrem v mládí kde co, ale to, co se nám přihodilo po tom padělaném konopí, jsme za celou dobu nezažili. Samozřejmě jsme zažili různé stavy, ale nic podobného jsme po trávě nezažili nikdy. Je to skoro rok, co brácha něco sehnal. Vypadlo to jako běžný indoor, ale účinky byly naprosto odlišné. Brácha od té doby nevzal trávu do ruky. Já jsem ten prožitek tak silný neměl, protože mi pro příjemný stav většinou postačí opravdu málo. Brácha si ale balíval čisté jointy, které si dopřával jako relax večer po práci. Před rokem mi popsal stav nepodobný mému prožitku, ale mnohonásobně zesílený. Popisoval stavy spíše pasující na amfetaminy. Říkal mi, že měl neutuchající třas v nohou trvající přes čtyři hodiny, pocitově byl údajně před kolapsem a zvažoval zavolání záchranné služby. Nebyl schopen stav zahnat ani spánkem nebo zmírnit jídlem nebo pitím. Jak říkám, tento zážitek změnil bráchu k nepoznání.“

„V září to byl rok, co se po tomto stal úplným abstinentem z člověka, který kouřil několik jointů denně. I já jsem vůči neznámým zdrojům už velmi opatrný. Nikdy dříve by mě nenapadlo, že se tráva dá pančovat jako chemické drogy. Už ale v době, kterou jste popisoval, kdy vychcánci napouštěli různé byliny syntetickými látkami, jsem si uvědomil, že dostat se tak taková věc k dealerům, kterým se nevyvede úroda, může být malér. Netušil jsem v tu dobu samozřejmě, že by se něco takového mohlo stát nám. Já jsem měl stav sice nepříjemný, měl jsem také pocit, že mi srdce vyrazí z hrudníku, ale podařilo se mi to přečkat. Měl jsem toho mnohem méně,“ popsal mi celý příběh můj zdroj.

A to nejdůležitější...

Můj informátor, jak psáno výše, kouří marihuanu dvacet let a zná i jiné drogy. Takže velmi dobře ví, jak nejen tráva, ale i řada jiných substancí voní. Nakonec našeho rozhovoru však dodává o té otrávené trávě, co málem sestřelila jeho bratra na JIP: „Nezaznamenal jsem tedy ani nijak podezřelou vůni.“ No, a když otrávenou trávu ani podle vůně nepozná kuřák s dvacetiletou zkušeností, tak to jednoduše znamená, že ta otrávená tráva mimo laboratoř poznat nejde.

MARIHUANA Z NEZNÁMÉHO ZDROJE MŮŽE BÝT OTRÁVENÁ. UŽ SE ZDE TAKOVÉ PŘÍPADY VYSKYTLY. UŽ NA TO UMŘELI LIDÉ. NEBUĎTE DALŠÍ!