Bohuslav Sobotka, Miloš Zeman

Bohuslav Sobotka, Miloš Zeman Zdroj: Profimedia.cz

Zeman se Sobotkou zalezli hluboko do čínského zadku

Tak jsem se zase pořádně zastyděl za našeho premiéra i za našeho prezidenta. A šlo o závažnější věc, než je viróza. Čtyři nejvyšší ústavní činitelé se zachovali jako servilní lokajové, kteří se kvůli obchodu s Čínou rádi a ochotně distancují od nejznámějšího čínského disidenta - dalajlámy.

Včera odpoledne Hrad zveřejnil dokument, který ukazuje nejvyšší české ústavní činitele jako úlisné lokaje, kteří pro kšeft s Čínou kdykoliv ochotně shrbí hřbet a poplivou i jednu z největších duchovních autorit této planety. Dokument se jmenuje „Společné prohlášení nejvyšších ústavních činitelů České republiky“ a přinášíme ho v plném znění:

"Jako nejvyšší ústavní činitelé České republiky, chceme společně zdůraznit, že naše země při naplňování své dlouhodobé politiky vůči Čínské lidové republice vychází z principů strategického partnerství mezi oběma zeměmi a ze vzájemného respektu ke svrchovanosti a územní celistvosti Čínské lidové republiky, jejíž je Tibet součástí.

Vztahy obou našich zemí a jejich výrazný rozvoj v posledních letech považujeme za velmi přínosné a užitečné pro obě strany a jsme přesvědčeni o tom, že je v zájmu České republiky tyto vztahy i nadále intenzivně rozvíjet.

Osobní aktivity některých českých politiků nejsou výrazem změny oficiální politiky České republiky a považovali bychom za nešťastné, aby takto byly kýmkoliv vnímány.

Podepsáni: Prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jan Hamáček a předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka."

Myslím, že se na gestu čtyř jmenovaných pánů dá výborně vidět, že některé písně Karla Kryla jsou aktuální i po padesáti letech. Maně mne napadá: „Tak pohleďte na ně, jak zatančí tance, když namísto daně jim dají kus žvance“. Čeští ústavní činitelé mají od Číňanů slíbenu spoustu ekonomických příležitostí - to je ten kus žvance - a naši mocní jsou ochotni okamžitě kvůli tomu zatančit ponižující tance směrem do čínského zadku.

Nevěděl jsem, že je to možné - ale po přijetí protidalajlámovského stanoviska se za Zemana, Sobotku a celou tu partu stydím ještě o kousek víc než předtím. Pochlebovat a servilně skákat podle vkusu okupantů - Čína je ve vztahu k dalajlámovu Tibetu okupační mocnost - za kus žvance je prostě ubohé, a Číňané námi díky tomu musí hluboce pohrdat. Je to nedůstojné, ponižující a trapné. Naši ústavní činitelé udělali další krůček k tomu, aby se stali svou vlastní karikaturou.