Mahmúd Abbás

Mahmúd Abbás Zdroj: Reuters

Nový palestinský hrdina: Zabil dva Židy!

Uctívání teroristů je národním koníčkem Palestinců nejen v Hamásem ovládaném Pásmu Gazy. Vůdce takzvaně umírněných Palestinců z Judeji a Samaří Mahmúd Abbás v minulosti teror proti Židům podpořil a zpropagoval, a jeho slova de facto odstartovaly novou vlnu intifady.

Palestinský Arab Musbah Abu Sbeih tento týden v Jeruzalémě zavraždil automatickou puškou dva Židy. Nešlo o mladíka, ale o čtyřicetiletého muže ze střední vrstvy. Jeho rodina vlastní v Jeruzalémě dva domy, takže měl právo používat auto s izraelskými značkami. Zavraždil devětadvacetiletého izraelského policistu a šedesátiletou Židovku. Zanechal na rozloučenou video, kde říká, že zaútočil v reakci návštěvy Židů na Chrámové hoře. 

  První, kdo vyjádřit svou radost a hrdost nad smrtí dvou Židů byla patnáctiletá dcera teroristy Eman. „Díky bohu, jsme velmi šťastní a hrdí na mého otce," řekla v rozhovoru pro místní palestinskou televizní stanici. A nejde jen o postoj dcery vraha a jeho rodiny. Palestinský vůdce Mahmůd Abbás loni, před zahájením vlny palestinských útoků noži na Židy, prohlásil: „Žehnáme každé kapce krve, která byla prolita pro Jeruzalém. Je to čirá a čistá krev, prolitá pro Alláha. Každý mučedník přijde do ráje." Tím de facto zahájil novou intifadu, sérii vzájemně nekoordinovaných, a o to nebezpečnějších útoků noži na izraeslké civilisty.

Evropská unie si zvykla rozlišovat Palestince na „ten zlý Hamás“ a „ten hodný Fatah“. Je to nesmysl. Teror proti Izraeli, zabíjení Židů, totiž podporuje a propaguje nejen Hamás v Gaze, ale i Fatah v Judei a Samaří. A je hanbou Evropy, že do téhle destinace dlouhá desetiletí posíláme štědré dotace. Protože snad ani Mahmúd Abbás neví, kolik z té unijní pomoci jde na podporu teroristů a na důchody pro pozůstalé po padlých teroristech. Kdyby měla Unie sebemenší zbytky zdravého rozumu, už nepošle na Západní břeh ani euro. Podporovat vrahy Židů bychom přece jenom neměli.