Palestinský vůdce Mahmúd Abbás

Palestinský vůdce Mahmúd Abbás Zdroj: Profimedia.cz

Palestinský vůdce Abbás v EU: Židi nám chtějí otrávit studny!

Palestinské formy odporu proti Izraeli a Židům dosahují často velmi bizarní podoby. Takovou blbost, jakou si nyní vymyslel palestinský vůdce ¨, bych však nevymyslel ani po osmdesáti jointech. Co pan Abbás asi hulí?

Za komunistů se vyprávěla anekdota, kdy Američan předvádí vyjevenému Rusovi nějakou technologickou vymoženost, a Rus odpovídá: „A stejně u vás bijete černochy!“ Velmi podobnou logiku projevu a argumentace zvolil palestinský šéf Abbás. Jeho projevy jsou tak hloupé, až je to skoro dojemné.

Židovský tiskový a informační servis přinesl zajímavý detail. V létě se v palestinských oficiálních médiích objevila zpráva, že izraelští rabíni požaduji po své vládě otrávit vodu pro Palestince. Byl to samozřejmě hoax jako každý jiný, ale tentokrát nikoliv hoax trollí, ale hoax politický. Na celé věci by v podstatě nebylo nic zajímavého, anatomie a geneze hoaxu je dostatečně vidět i na zcela neizraelských příkladech. Jediné pikantní snad může být to, že podobné nařčení - Židi tráví studny - bylo roznětkou řady protižidovských pogromů ve středověké Evropě.

Tento hoax však nabyl mezinárodní důležitosti. Ve čtvrtek 23. června ve svém proslovu v Evropském parlamentu prezident palestinské samosprávy Mahmúd Abbás řekl:  „Jen před týdnem velký počet rabínů v Izraeli oznámil, a oni udělali jasné prohlášení, že požadují po izraelské vládě, aby otrávila vodu pro Palestince a tak je zabila. Není to jasný příklad k nabádání k masové vraždě palestinského lidu?“

O dva dny později, když se vyšetřilo, které (katarské) médium si ten hoax vymyslelo, vydala Palestinská samospráva, jíž je Abbás Fuhrerem, tiskové prohlášení. V něm stojí: „Poté, co se ukázalo, že údajná prohlášení rabína o otrávení palestinských studní, o nichž informovala různá média, jsou nepodložená, prezident Mahmúd Abbás potvrdil, že neměl v úmyslu škodit judaismu nebo urazit židovský národ po celém světě.“

A to už se tak podobá seriálu Jistě, pane ministře, že to pobaví. Bohužel jen do té doby, než si uvědomíme, že tento žvanivý slimejš reprezentuje národ, který již skoro sedmdesát let vede etnickou, náboženskou a genocidní válku proti Židům. Pokud se nyní po Brexitu Unie chce nějak změnit, měla by také přehodnotit svůj nepochopitelně shovívavý postoj k palestinskému terorismu.