Jak pracují nohsledi kremelské propagandy?

Jak pracují nohsledi kremelské propagandy? Zdroj: Ondřej Szollos

Reflex důstojně přivítal Noční vlky
Reflex důstojně přivítal Noční vlky
Reflex důstojně přivítal Noční vlky
Reflex důstojně přivítal Noční vlky
Reflex důstojně přivítal Noční vlky
7
Fotogalerie

Agent Mrázek přichází z Kremlu. Mám ho udat?

V tištěném Reflexu najdete článek o tom, jak vzniká prokremelský hoax, který se lavinovitě šíří po takzvaných alternativních serverech a skutečně poškozuje člověka i naši republiku. Byl jsem, podobně jako u řady jiných svých textů, pokusným králíkem.

Když přijeli do Prahy propagandisté ruského cara Vladimira Putina na svých amerických motocyklech, šel jsem tu partu — motorkáře z prokremelského klubu Noční vlci — náležitě uvítat. Vyrobili mi (CIA a Schapiro osobně) transparent, na němž byla v ruštině a češtině věta „VLK ČESKY ZNAMENÁ“ a obrázek nehezky zapařeného zadku.

Koncem května překladatel z ruštiny Ondřej Mrázek, blogger Babišova serveru idnes.cz, napsal: „Když před třemi nedělemi vystrčil novinář J. X. Doležal na Olšanských hřbitovech zadek na Noční vlky, policisté se smáli. Včera vystrčený zadek na americký konvoj ve Vyškově už ale neprošel. J. X. Doležal narušil svým chlupatým pozadím pietní akt za padlé vojáky, kteří nás osvobodili od nacismu – a ještě se mu dostalo uznání, jaký je hrdina, vtipálek a vykutálený občanský aktivista v jednom, odpůrce amerického konvoje ve Vyškově okamžitě zajistila policie. Američtí vojáci přitom byli v obrněných transportérech a jeli na bojové cvičení, takže by se mělo dát předpokládat, že je pohled na tlustou českou zadnici nevyvede z míry ani jim psychicky neublíží. Je to prostě tak, že už nám zase stát říká, z koho si můžeme (a je to záhodno) dělat legraci a z koho v žádném případě nikoli.“

Tedy napsal zjevnou lež, kterou okamžitě použil ve prospěch Kremlu, ve prospěch Putinovy propagandy. Na základě lží o mé řiti dospěl neochvějně k názoru, že v Česku panuje státní antirusismus, že tu šikanují Rusy, a naopak chrání Američany. Neměří se zde Američanům a Rusům stejným metrem, ale ubližuje se Rusům.

Hoax se rozlezl jak plíseň po obskurních serverech (protiproud.cz, bezpolitickekorektnosti.cz a všechny tyhle stoky), objevil se v diskusích pod články na serveru Reflexu, a dokonce mi volali a nadávali lidi. V tištěném Reflexu najdete Mrázkovu odpověď a jeho vysvětlení a komentář k celé věci. Zde však můžete rozhodnout o jeho příštích dnech. Ten člověk mě zlovolně (jak se dočtete v Reflexu, zcela vědomě) pomluvil, poškodil moji pověst a to celé zneužil k útokům na naši republiku.

Reportáž Hra o zadek najdete v novém tištěném Reflexu, který je na stáncích od 9. června.

Reflex 23/2016Reflex 23/2016|Archív