muslimsky vojak

muslimsky vojak Zdroj: youtube.com

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Rub a líc islámu: Dětští vojáci a kanadští muslimové

Tento týden kanadská policie zatkla dva teroristy, kteří chtěli vykolejit vlak plný lidí, a Taliban zveřejnil video z výcviku svých dětských vojáků. Takže možná bude hůř, možná líp.

 

 Když kanadští policisté zatkli dva muže, kteří chtěli z náboženských důvodů vykolejit vlak a tak zavraždit stovky lidí, bylo to hned dvojí vítězství. První - že tajné služby připravovaný útok odhalily včas a nikomu se nic nestalo. Druhou - a možná z historického hlediska důležitější - zprávou, kterou zvěřejnila ČT je, že se od chystaného útoku ihned a důrazně distancovala kanadská muslimská obec.

 

Taliban totiž zveřejnil video, jak cvičí ve střelbě z pistolí, automatických pušek a kulometů dvanáctileté kluky. Točeno někde v Pakistánu - třeba v Balůčistánu, v Afganistánu či jiné islamistické odlehlé lokalitě stranou civilizace, kde je možné si jen tak jít s klukama do přírody zastřílet z kulometu.  Instruktor - s rozostřeným ksichtem - edukativně pálí z kulometu a kluci (to jsou vidět bez rozostření) pak dle jeho pokynů pálí nejspíše na z papíru udělané džaury, nevěřící psy.

 

 

Video ukazuje, že islamisté jsou největším ohrožením současnosti a že jejich - doslovný a středověký - výklad Koránu je civilizačním ohrožením číslo jedna a je svou zhoubností plně srovnatelný s (neo)nacismem a komunismem. Že se nezastaví naprosto před ničím, ani před verbováním dětských vojáků, které bylo prozatím především smutnou výsadou Afriky. 

 

A gesto kanadských muslimů ukazuje, že si naprostou neúnosnost a nepřijatelnost islamistické verze jejich učení začíná plně uvědomovat alespoň část „našich“ - v euroatlantické civilizaci žijících - muslimů. Což je asi jediná naděje, která pro naši civilizaci existuje - my nemuslimové jsme totiž zcela neschopni proti stoupajícímu vlivu wahabismu a rostoucí módnosti džihádu mezi muslimy cokoliv udělat.

 

Jediné, co vidím jako problém, je, zda ti kanadští muslimové jsou v očích nějakých mudžahedinů ještě vůbec muslimy, nebo se pro ně svou smířlivostí stali stejnými nepřáteli jako my, to jest celá euroatlantická civilizace.