Turista u kříže

Turista u kříže Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Pravdivé paušalizace pravdoláskařů, sluníčkových lidí a PCMC vůbec

Polovina diskutérů pod články o sluníčkovych holkách, které se ocitnuly mezi spíše měsíčkovými Paštuny v Balúčistánu, mi vyčítá paušalizaci. Zvláště slovo „sluníčkový“ vyvolává negativní ohlasy. Pojďme tedy místo něj užívat zkratku P.C.M.C. a podívejme se, jak moc je opodstaněná.

 

Pravdoláskař někdy v životě volil ODA, Zelené nebo TOP 0mirek. Čte s okem v slze Václava Havla. I po dvacátém roce života si myslí, že by stát měl dotovat nezávislé živé umění - protože zajímá právě jeho. Většinou pochází z vyšších středních vrstev intelektuálních pravdoláskařů – ostatně bylo by zajímavé zjistit, zda se pravdoláskařství přenáší z generace na generaci víc geny nebo výchovou.

 

Pravdoláskař byl v pubertě na exkurzi, viděl pět minut zblízka dělníka a sedm minut koně , a proto celoživotně bojuje za práva zvířat a dělnické třídy. Do založení vlastní rodiny pracuje v neziskovém sektoru. Ženy tohoto vyznání neodstraňují z ideologických důvodů pubické ochlupení. Preferují batikované halenky a oblečení z etnoshopů.

 

Nebýt schovaný za monitorem, skončím jak ten z Nazaretu sotva tuhle glosu dopíšu. Ukřižován pravdoláskaři, či lépe P.C.M.C., to jest Politically Correct Multi Culturalist – politicky korektními multikulturalisty. Dopustil jsem se totiž hříchu – neoprávněně paušalizuji. Když ovšem napíšu pravdivou informaci, že psychické či povahové rysy se vyskytují v trsech (což ostatně dokazuje i lidová moudrost, že kdo lže, ten i krade), budou ti samí lidé vděčně a nadšeně souhlasit. Vždyť to potvrzují jak celoživotní praxe každého z nás, tak věda. Existuje něco jako psychotypy, stereotypně se vzájemně doprovázející vlastnosti a projevy.

 

Když napíšu, že se sociopatie většinou kumuluje s dalšími osobnostními poruchami, podpoří mne celá psychologická věda, protože se to v kriminálech zkoumalo. Je proto vysoce pravděpodobné, že se u jiných lidí – u žen vzor levicová aktivistka – také bude kumulovat pravda s láskou, neziskovým sektorem a z ideových důvodů neoholeným genitálem.

 

Pokud chcete vidět, jak tito lidé na výšeuvedené výroky reagují neadekvátně emotivně, podívejte se níže do diskuze. Přitom popírat existenci psychotypů je stejné jako popírat, že slon má chobot. Existují i sloni bez chobotů - úraz, amputace a podobná neštěstí - a stejně tak, se stejným výskytem, nalezneme výjimečně i resocializovatelné kriminálníky, oholenené levicové intelektuálky a albinotické Afričany. Ale to neznamená, že psychotypy nejsou, a že tedy mně vytýkaná „paušalizace“ není naprosto oprávněná.

 

Nejzábavnější na P.C.M.C. samozřejmě je, že když napíšu, že neonacista je tučný, vyholený, v mikině nejoblíbenější neoznačky oblečený nezaměstnatelný polodebil, který nemá v životě nic jiného, než že je až na tu romskou babičku bílej, tak mi to všichni P.C.M.C. rádi podepíšou. Jde samozřejmě o jinou pravdivou paušalizaci, ale tahle kupodivu P.C.M.C., pravdoláskařům, sluníčkovým, hvězdičkovým, měsíčkovým a vůbec celorůžovým lidem nevadí.