Pákistán vojáci

Pákistán vojáci Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Sluníčkoví lidé útočí. Obávat se znásilnění unesených děvčat je sexismus a šovinismus!

Můj velmi střízlivý článek, vyzývající mladé lidi a především dívky, aby na vlastní pěst nejezdily do neklidných a zvláště islámských koutů světa, vyvolal masivní reakci multikulturalistů a pravdoláskařů. Dovolím si ukázat, v čem se autoři polemik s mým článkem mýlí.

 

"Typickou ukázkou velmi zjednodušeného až hloupého názoru je článek Jiřího X. Doležala. Dělá z holek naivky, které si to způsobily svým přístupem (já je osobně neznám, nevím jak on), ale nemyslím si, že by holky nerespektovaly tamní kulturu, či byly nějak nevhodně oblečeny." píše pan Ondřej Bednář na svém blogu.

 

Ujišťuji pana Bednáře, že lidé, kteří v tamních krajích unášejí turisty, opravdu nedbají na dresscode svých obětí. Unášejí je proto, aby je prodaly do harémů místních (či třeba saúdskoarabských) satrapů, nebo aby je znásilnili, nebo aby za ně dostali výkupné. Často platí B a C společně. To, že si dáte hadr na hlavu, vás před bandity opravdu neochrání.

 

"Muslimským národům je pohostinnost vlastní, ale v mnoha místech již bohužel byla tato povaha zlikvidována masovým turismem." pokračuje autor. Ano, v polovině minulého století bylo i v řadě jiných muslimských zemích bezpečněji a prostí zemědělci na vsi jsou dodnes opravdu pohostinní - ale nereprezentují celkový postoj k cizincům. Ten určují Al Kajda, Taliban a kmenoví vůdci. V Afghánistánu a Pákistánu ale nebylo bezpečno pro Evropana nikdy. Dokonce ani když měl s sebou armádu. Přesvědčili se o tom postupně britští, sovětští a nakonec i naši a spojenečtí vojáci.

 

Pokračuje: „Schválně se podívejte, co se psalo v únoru 2013 v diskuzi na cestovatelském portálu hedvabnastezka.cz nebo na diskuzním fóru Thorn Free od Lonely Planet. Tam jednoznačné “Nejezdi!” není, právě naopak. Přes Pákistán cizinci projíždějí, trasa Zahedán-Kvéta, kudy jely ty dvě slečny, je nejčastěji používaná při přejezdu z Íránu do Indie.“ Ano, to je pravda, Děvčatům je jistě hodně platné, že byly uneseny tam, kde už bylo uneseno mnoho Evropanů před nimi. Závěrem musím připomenout, že se pan Bednář bohužel ve svém textu nevyrovnal se skutečností, proč tedy byly holky - když je v Balúčistánu tak pěkně bezpečno - vlastně uneseny.

 

Jiný multikulturalista, pan Matěj Chytil, jde ve své neschopnosti vidět realitu ještě mnohem dál. Podle něj jsou řiti jako Balúčistán plnohodnotnou součástí civilizovaného světa. „Opakovaný obraz „odlehlé destinace“, která je „stranou civilizace“, vyvolává z hloubky kolektivního nevědomí strach z toho, co leží za hranicí našeho světa, za slavnou linií Římské říše, která odděluje svět rozumu a světla od neohraničeného území barbarské vášně a tmy.“ Ano, bez ohledu na lásku je pravdou, že destinace mimo území vyrůstající z judaokřesťanské civilizace jsou až na malé výjimky říší tmy, kde demokracie, lidská práva a důstojnost a lidský život nemají nejmenší váhu. To jste fakt nikdy neviděl televizní zpravodajství, milý humanisto?

 

„Jednotky unesených cizinců ročně nejsou při jejich celkovém počtu v zemi rozhodně zanedbatelné číslo, cesta regionem představuje značné bezpečnostní riziko, na které Ministerstvo zahraničních věcí zcela správně upozorňuje. Na druhé straně, nejde o situaci, která by vyvolala odchod zahraničních pracovníků ze země či uzavření hranic.“ pokračuje ve svém fantazírování. Ano, jednotky unesených cizinců ročně jsou dostatečný důvod, aby do takové destinace nejezdily dvě samotné holky. Není potřeba čekat na otevřený válečný konflikt, kdy se stahují zahraniční pracovníci.

 

„Pozoruhodné jsou i sexistické poznámky o „sluníčkových holkách“, kterým vyděšená duše psychologa Doležala přezíravě radí, že ve státech, které „nejsou civilizované“, nemají co pohledávat. Pokud by Doležalovy poznámky reprezentovaly většinový názor, bylo by ke zvážení, která z civilizací přiznává ženě podřadnější úlohu. Šovinismus valné většiny reakcí na diskusních fórech a sociálních sítích přesvědčivě ukazuje, že obraz nepřítele, jehož nikdo z nás nikdy neviděl, nosíme především v sobě, a kreslí jej náš strach z cizího.“

 

Onen „šovinismus“ je pravděpodobně také silná obava řady diskutujících v diskusních fórech, že dívky budou hromadně znásilněny. Považuje li tyto obavy pan Chytil za sexistické a šovinistické, jsou jen dvě možnosti. Buď nepovažuje znásilnění za něco nepříjemného, nebo mu nedošlo, že ty dvě dívky (na rozdíl od toho, kdy unesou dva muže) nejdříve znásilní.

 

Oba pánové multikulturalisté a islamofilové si zjevně vůbec neuvědomují, čím ty dvě ubohé dívky musely za týden od únosu projít, a co je ještě asi čeká. Plácají své multikulturalistické hlouposti a vůbec si neuvědomují, že ten únos je pro obě unesené i celé jejich okolí obrovská lidská tragedie. Takže je prosím: Pokud chtějí být věrohodní a své v článcích prezentované multikulti předsudky potvrdit činem, ať jedou autobusem přes Nigerii a Kongo. Tam znásilňují i muže. A pro všechny holky opakuji svůj sexistický předsudek: Máte-li  do podobných destinací jako Balúčistán namířeno, JEĎTE NĚKAM JINAM!!!