Úvodník

Úvodník Zdroj: ČTK / Karel Vlček

Nebojte se komunistů, bude legrace!

Prosím, přestaňte blbnout s balením kufrů. Triumf komunistů přece nemusíme brát nij ak tragicky. Než převezmou moc definitivně v parlamentních volbách, vzpomeňte si, jak krásný život můžeme mít: Rodiny budou častěji pohromadě, protože se nebude nesmyslně pracovat. Víkend zase bude začínat v pátek po obědě. „Bude práce pro všechny.“ To se udělá tak, že se „zrušená pracovní místa obnoví“, a pokud to nebude stačit, tak se „vytvoří nová“.

Zjednoduší se život pro všechny žvanily, kteří reptají proti politickým stranám a vymýšlejí nový světový řád. Bude jenom jedna strana.

 

Zcela vymizí existenční starosti, protože „základní životní jistoty pro všechny generace“ budou zakotveny v ústavě.

 

ODS bezbolestně splyne s KSČM, jelikož mají podobný program: velký stát, hodně úředníků, vysoké daně a boj proti střední třídě. Takzvané symboly ODS se pohodlně vrátí k práci veksláků před obnovenými tuzexy.

 

Zbavíme se bezradnosti s nepřehlednou nabídkou knih. Každý čtvrtek vyjdou oficiálně tři, s kvalitou garantovanou ÚV KSČM.

 

Pro živnostníky skončí trápení s podnikáním, daněmi a švarcsystémem. Všechny problémy střední třídy se vyřeší jejím zrušením. Mladé lékaře a učitele prosím, aby nepanikařili, budou automaticky zařazeni mezi pracující inteligenci.

 

Zbavíme se hypoték, protože každý dostane přidělený státní byt. Tím se navíc dočká renesance ve světě tolik oceňovaný panelák. Stát „postaví minimálně 40 000 bytů ročně“.

 

Přestaneme se vyčerpávat běháním za slevami. Všechny jogurty (které ovšem nebudou k sehnání) budou stát stejně.

 

Korupce zmizí ze dne na den, protože stát zřídí „veřejné fondy hospodářské rekonstrukce pro strategické řízení veřejných investic“.

 

Naši zemi přestanou hyzdit montovny cizáckých aut. Vrátíme se k tomu, co je nám vlastní: k „chovu skotu a mléčné produkci“.

 

Konečně se budeme moci vysmát miliardářům. Majetek jim znárodníme a v jejich palácích zřídíme školky a sklady.

 

Ženy se dočkají rovnoprávnosti v za městnání. Jejich mzdy budou stejně nízké jako ty mužské. ¨

 

Mladí lidé přestanou tápat, protože „KSČM jim pomůže při vstupu do života“.


Děti po dlouhých letech zjistí, jak to vypadá venku, protože internet bude zadarmo a pro všechny, ovšem pouze hodinu denně.

 

Zbavíme se nervů, jestli nezkrachuje naše cestovní kancelář, zrovna když jsme v cizině. Za prvé už nebudeme v cizině, za druhé se všechny cestovní kanceláře zruší najednou.

 

Jen do NDR se už bohužel nepodíváme, protože Němci nejsou tak blbí.

 

*** Tučné pasáže jsou citáty z volebního programu KSČM.

 

P.S. Kdo už zapomněl Internacionálu, může si osvěžit paměť na tomto videu.