Boris Šťastný, Bohuslav Svoboda, Rudolf Blažek

Boris Šťastný, Bohuslav Svoboda, Rudolf Blažek Zdroj: Michal Šula / MF Dnes / Profimedia.cz

Kmotři to znovu dokázali! Díky, kluci

Pražská ODS nakonec přece jen realizuje scénář, který se zdál příliš hustý i na pražskou ODS. Vypověděla koalici s ČSSD a bude prý jednat o… O čem vlastně?

 

 

 

O tom, jak se konečně zbavit pražského primátora Bohuslava Svobody. Ten totiž po volbách trochu zapomněl, že z něj primátora udělali šéf pražské ODS Boris Šťastný a jeho sympatický kmotr Tomáš Hrdlička, jenž si z městského padesátimiliardového rozpočtu udělal něco jako nonstop Vánoce. Jejich verze byla, že si docent v motýlku nasadí kolem krku primátorský řetěz, sklapne a celý svinčík jen přikryje.

 

Jenže Svoboda se místo toho ze řetězu spíš utrhl. Vyhodil několik důležitých magistrátních pokrývačů, nechal udělat audity obřích zakázek a obecně se zhruba rok snaží, aby Vánoce byly jen párkrát v roce. Hrdlička mu to nechce zapomenout.

 

 

A proto se nyní začal realizovat scénář, který Hrdlička se Šťastným pilují už od jara. Vypovědí koalici s ČSSD, budou jako jednat s TOP 09, tu zřejmě znemožní, načež se vrátí k ČSSD, ovšem s jinou magistrátní radou i primátorem. Dlouho se mluví o Rudolfu „Rudim Opencard“ Blažkovi. Příznačné na celé akci je, že o ní primátor, místopředseda pražské ODS, ani nevěděl. Šťastný vše spustil bez něj.

 

Je to přes rok a půl, co se ODS v panice z volebního výprasku zbavila Mirka Topolánka i zbytku vedení, slíbila očistu a vystrčila do čela chudáka Petra Nečase, jenž ze všeho nejvíc nenávidí právě čelo. Je to rok a půl, co očista skončila.

 

 

A nejen v Praze, kde vlastně ani nezačala, protože duo Šťastný-Hrdlička stále úřaduje, jako by se nic nestalo. Úklid nejprofláknutějších tváří na jednotlivé pražské radnice by totiž ODS nesežrala ani fenča Tonča manželů Paroubkových. I ona rozezná maso od housky.

 

Jmenování nového ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby, šéfa jihočeské ODS, jež si v reputaci v ničem nezadá s pražskou sestrou, totiž ukazuje, že se zpět ke kořenům rychle vrací celá ODS: partaj znovu ovládají lidé, kteří jako by vypadli z béčkové kazachstánské gangsterky. Smutné je, že jejich tvářím, zvykům, botám a šatům by se nesmál ani Borat!