Starosta Řeporyjí Pavel Novotný a Kfir Bibas, kterého palestinští teroristé unesli do Gazy když mu bylo 9 měsíců

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný a Kfir Bibas, kterého palestinští teroristé unesli do Gazy když mu bylo 9 měsíců Zdroj: Blesk / X

Příbuzní a přátelé rukojmích volají v Tel Avivu po jejich vysvobození (2. 12. 2023)
Příbuzní a přátelé rukojmích volají v Tel Avivu po jejich vysvobození (2. 12. 2023)
Příbuzní a přátelé rukojmích volají v Tel Avivu po jejich vysvobození (2. 12. 2023)
Příbuzní a přátelé rukojmích volají v Tel Avivu po jejich vysvobození (2. 12. 2023)
Izraelští vojáci poblíž hranice s Pásmem Gazy (4.12.2023)
10
Fotogalerie

Viliam Buchert: Palestinské opice starosty Novotného a zrůdy, které unesly děti a vraždily jejich rodiče

Známý starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný označil na síti X Palestince za opice a vyzval k jejich bombardování. Případem se zabývá policie. Novotný se mezitím omluvil a příspěvek smazal. Realita je v mnoha případech ale daleko horší, než píše prostořeký starosta, protože palestinští teroristé se při útoku na Izrael chovali stejně jako nacisté za druhé světové války či Rudí Khmerové v Kambodži, kde páchali genocidu. Palestinci brutálně vraždili i těhotné ženy, staré lidi a unášeli děti (dokonce i miminko). Něco takového odporuje jakémukoli lidskému chování a nemá to nic společného s údajným bojem za svobodu. Navíc mnoho Palestinců v Gaze a na Západním břehu Jordánu útok na Izrael oslavovalo. Berme proto Novotného výrok v tomto kontextu.

Pavel Novotný psal o Palestincích na sociální síti v reakci na teroristický útok dvou bojovníků palestinského Hamásu v Jeruzalémě z 30. listopadu, při kterém zahynulo pět Izraelců a zraněno bylo dalších 16 lidí. Konkrétně napsal: „Záběry ranní střelby v Jeruzalémě jsou jednoznačné: Palestinci jsou opice. Regulérní opice. Nic víc.“ Vysloužil si za to kritiku, pak se omluvil a své věty smazal. Neobhajuji pana Novotného, ale je potřebné si i jeho výrok dát do souvislostí s tím, co se stalo a co se na Blízkém východě děje. Na sociálních sítích přitom můžeme dál číst i v češtině nenávistné výpady proti Židům a Izraeli, opakují se výzvy k zabíjení Židů, antisemitismus je všudypřítomný a vidíme i podporu Palestincům, u které ale nevidíme rozhořčené odsouzení odporných zločinů Hamásu. I tím vším se zabývá česká policie?

To, co se totiž odehrálo 7. října při útoku teroristů a palestinské lůzy (ta po vražedných nájezdech rabovala v domech napadených, unesených či zavražděných lidí) na Izrael, nemá nic společného s jakýmkoli vzývaným bojem za svobodu. Bylo to jen hnusné zvířecí řádění. Unést třeba dítě, či dokonce miminko a předtím jim zavraždit rodiče, to nemůže udělat žádný normální člověk. Z tohoto pohledu lze Novotného rozhořčení chápat, protože podle všeho svými slovy nereagoval jen na jednotlivý teroristický útok v Jeruzalémě, ale na celou vzniklou situaci.

Uvedu k tomu dva příklady, které dokazují, že to, co udělali a co dělají někteří Palestinci, není normální boj proti izraelským okupantům (jak oni říkají), ale patologické jednání, kterému hodně Palestinců pořád tleská.

Ráno 7. října si Jarden Bibas v době útoku palestinských teroristů na kibuc Nir Oz, kde bydlel s rodinou, psal se svojí sestrou Ofri a informoval ji o tom, co se tam děje. Podle dostupných zpráv byl Jarden při útoku těžce zraněn a o jeho osudu nejsou další zprávy, možná byl zabit nebo unesen do Gazy. Unesena byla i jeho manželka Širi a dva synové – čtyřletý Ariel a tehdy pouze devítiměsíční Kfir. Chápete, že někdo unese miminko, aby s ním mohl vydírat? To je něco tak neskutečně odporného a nelidského, že to nelze omlouvat ničím a nikdy.

Hamás navíc před několika dny oznámil, že maminka Širi a její děti Ariel a Kfir jsou mrtví. Zda je to pravda, zatím není potvrzeno. Zločinci z Hamásu tvrdí, že prý tito tři unesení zahynuli při izraelském bombardování v Gaze. I kdyby to byla pravda (což se zřejmě nikdy neprokáže), na palestinském území se tito lidé ocitli nedobrovolně, byli tam uneseni a za jejich smrt proto mohou primárně Palestinci. A aby byl šílený příběh o kibucu Nir Oz kompletní, tak připomeňme, že při brutálním masakru, který zde spáchali Palestinci, bylo zabito nebo uneseno kolem 180 ze 400 obyvatel.

Velmi tragický je i osud dalších dvou unesených nezletilých Izraelců, i když byli mezitím propuštěni. Sedmnáctiletý Noam a třináctiletá Alma Orovi byli v Gaze padesát dnů zavřeni v jednom pokoji a netušili, co se stalo s jejich rodinou. Po propuštění a shledání s prarodiči a nejstarším bratrem je ale čekala další hrůza. Zjistili, že jejich matka útok teroristů nepřežila a otec je nezvěstný.

Podobných příběhů najdeme v Izraeli v posledních týdnech hodně a za všechnu tu hrůzu mohou palestinští teroristé, kteří mají u dalších Palestinců pořád velkou podporu. A propalestinští aktivisté ve světě (včetně Česka) hovoří mezitím o všem možném, jen ne o vraždění, mučení i týrání Izraelců, které se týkalo i dětí. To je chorobný přístup k problému.

Pak se člověk musí společně se starostou Pavlem Novotným ptát: Kdo je tady opice?