Vlastimil Válek

Vlastimil Válek Zdroj: Koláž Jan Ignác Říha

Jana Bendová: Šance ministra Válka? Nic moc, lékaři neustoupili, a navíc ten penicilin. Prezident to má lepší

Českým ministrům zdravotnictví tikají politické hodiny rychleji než ženám ty biologické. Vlastimil Válek je už pětadvacátý v jednatřicetileté řadě a … tik, ťak. Zástupci mladých lékařů totiž dál hodlají protestovat za nižší přesčasy a vyšší platy, což nebývá pro zdejší šéfy zdravotnictví bezpečná situace. A ještě ten nešťastný penicilin k tomu! Některé lékárny ho už sice mají plné skříně, jinde dostali jen pár krabiček. Naopak prezident Pavel se vysoké důvěře občanstva stále těší, co by za to takový premiér Fiala dal (uvidíme, co zmohou fotky Fialovic kocourka Jamese na sociálních sítích). Na druhé straně, co by zase dal opozičník Babiš za to, aby byl na Fialově místě. Už potřetí ve sněmovně jeho vládu odvolává a Fiala pořád drží a drží a drží. Velmi poučný je v tomto ohledu Werichův příběh o pánech s oslem ve vaně.    

Pokračování 2 / 7

Válek v Cimrmanově říši

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) na tiskovce k nedostatku léků (8.9.2023)ČTK/Ondřej Deml

Ministr Válek nerozmluvil mladým lékařům prosincový protest. Není to pro něj vůbec bezpečné. Říkají-li si čeští doktoři o vyšší platy, zdravotním ministrům obvykle padají hlavy, za třicítku let jsme jich měli už pětadvacet. I na Cimrmana by to bylo moc, že Antone Pavloviči.   

Pokračování 3 / 7

Kočičky politiků

Přijde Pavlova Micka o svou slávu? Fiala představil kocoura JameseReuters, Twitter Petra Fialy, Instagram Petra Pavla, Blesk

Prezident Pavel sjel na pramici Vltavu, ve flanelce si došel na nákup, žádný div, že v průzkumu důvěry má 58 procent. Premiér Fiala musí ještě přidat, fotky kocourka Jamese ukázané po vzoru Pavlovy Micky na dohnání nestačí. Tak pádlo do jedné ruky, nákupní košík do druhé a hurá důvěryhodně vládnout! 

Pokračování 4 / 7

Zeman a Lipavský

Video placeholde
Lipavský po návratu z Izraele: Pryč chtějí desítky Čechů • ČTK

Zemanův neoblíbený ministr Lipavský odletěl po běsnění Hamásu jako první zahraniční politik do Zemanova oblíbeného Izraele. Náš poněkud zvláštní zpravodaj tvrdí, že pan prezident na vejminku píše pokračování své knihy Jak jsem se mýlil v politice.

Pokračování 5 / 7

Werichův osel ve vaně

Babiš vystupuje v Albánii ze soukromého tryskáče od společnosti SmartwingsInstagram

Andrej Babiš každého zná, všude byl. I v Izraeli „na holocaustu“ i tryskáčem na fotbale v Albánii… že on jako dítě poslouchal před spaním Werichův příběh o dvou pánech stěhujících osla do vany „Všude byl, všechno zná, všechno ví“?

Pokračování 6 / 7

Traktor se dycky hodí

Exšéf Lesní správy Lány Miloš Balák v rozhovoru pro Blesk (1.8.2023)Blesk:FOTO:CNC/ KAREL KOPAC

Policie zabavila traktor, který si Lesní správa Lány za téměř deset tisíc měsíčně pronajímala od manželky odsouzeného exředitele Baláka. To je ten muž kancléře Mynáře, co byl mužem prezidenta Zemana. Mohl by to být symbolický odkaz minulé éry: Traktor se v domácnosti dycynky hodí.

Pokračování 7 / 7

Papír, nůžky, zaostalost

Ministr práce a soc. věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)Úřad vlády ČR

IT programy z 80. let a systém „papír, tužka, kalkulačka“ – tak popsal ministr Jurečka situaci na správě sociálního zabezpečení. Se svými patnácti předchůdci si může střihnout „papír, nůžky, kámen“, kdo za to nejvíc může.