Donald Trump

Donald Trump Zdroj: Reuters

Jana Bendová: Trump i Walesa vědí, jak ukončit válku na Ukrajině. Muži v celibátu řeší manželství homosexuálů

Stačilo by mi 24 hodin, abych ukončil válku na Ukrajině. Tak se opakovaně kasá americký exprezident Trump. I polský exprezident Walesa má návod na mír. Co si z toho máme odnést? Přece „kdybychom my, silní kluci, byli u moci, zválcovali bychom Putina i Zelenského, ti dnešní kluci u moci jsou bačkory“. U moci by opět byl rád i nemajitel Agrofertu, na něhož loni dopadla tvrdou pěstí Fialova drahota. A víte, proč je fajn, že si nevidíme až na dno hlavy? Někteří z nás tam mají touhu po autoritářském vůdci, jiní natolik mučivé sexuální fantazie, že musí ven na sociální síť, i kdyby z toho koaliční lapálie byla. Od sexu občas vede cesta až k manželství a jaké to je, když o manželství homosexuálů mluví pánové v celibátu? Samozřejmě, při veškerém respektu k právu na názor.  

Pokračování 2 / 7

Manželství a celibát

Arcibiskup Jan Graubner v Poslanecké sněmovně. (31.5.2023)Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Pražský arcibiskup Jan Graubner přirovnal prosazování manželství pro homosexuály ke snahám rozdávat řidičské průkazy nevidomým. A rozdávání řidičáků nevidomým se dá zase přirovnat ke snahám posuzovat manželství muži v celibátu.

Pokračování 3 / 7

Počítání oveček

Ústřední holešovická jatka.

Téměř polovině Čechů by dle průzkumu nevadil autoritářský vůdce. Psychiatr Radkin Honzák v Reflexu kdysi uvedl, že touha po vůdci je vlastní dokonce dvěma třetinám populace, neboť člověk je stádní tvor a následuje charismatického vůdce v duchu Čapkova aforismu o ovci: Třeba na jatka, jen když nás vedou. Tak se rozpočítejme, první, druhá…

Pokračování 4 / 7

Miliardáři s láskou

Léto politiků: Andrej Babiš (ANO) během deštivého počasí u krbu (srpen 2023)Facebook - Andrej Babiš

Andrej Babiš, majitel největšího zemědělského a potravinářského podniku v Česku Agrofert, loni, za pouhý rok „nové totality“, zbohatl o 62 miliard. Ta Fialova drahota je, panečku, ožebračující peklo, že?

Pokračování 5 / 7

Vše, co nechcete vidět

Poslankyně STAN Barbora Urbanová v pořadu Epicentrum (20.4.2023)Blesk:Michal Protivanský/CNC Michal Protivansky/CNC

Poslankyně Barbora Urbanová ze STAN vyjádřila svůj názor na podobu rodiny a člen ODS Lukáš Seibert jí na síti X vzkázal, ať „odjede na cestovatelskou misi do povodí řeky Kongo a nechá se ojet dvoumetrovým černochem s půlmetrovým brkem, který z ní pak udělá vývar“. Člověk má fakt štěstí, že nemůže lidem úplně vidět do hlavy, co jim tam tlí.

Pokračování 6 / 7

Pět peněz, pět peněz

.Vahan Hambardzumjan / Shutterstock.com

Na vysokých školách budou 17. října hodinu výstražně stávkovat. Chtějí víc peněz. Všichni chceme víc peněz. Nějak ale nejsou lidi, kteří by je dávali.

Pokračování 7 / 7

Chlapi sobě

Odborář, disident, prezident, nobelista... Lech Walesa hovořil proti konzervativní vládě PiS (4. 6. 2023).Reuters

Polský exprezident Lech Wałęsa v Deníku N uvedl, že on by válku na Ukrajině uměl vyřešit – sedl by si s Putinem k jednomu stolu a promluvil s ním jako chlap s chlapem. Při vší úctě k jeho zásluhám, ve frontě na chlapský mírový majstrštyk ho už předběhl Donald Trump.