Video placeholde

Manželství je svazek muže a ženy… Říká padesát "buzerantů" z parlamentu

Několik desítek poslanců našeho parlamentu se rozhodlo podat návrh na to, aby se manželství definovalo v ústavě jako svazek muže a ženy. Součástí návrhu je i dvoustránkový text o tom, proč to není diskriminace, a argumentování Novým zákonem. Jako tím Novým zákonem. Kde se vstává z mrtvých a tak.

Minulý týden se konala svatba Karlose Vémoly, což vzhledem k tomu, kdo všechno byl pozván, měl být největší bizár století. A nakonec to nebyl ani největší bizár týdne, protože jestli se můžete v Česku na něco spolehnout, jsou to politici, kteří nedokáží ani týden neposouvat naši zemi na žebříček nejbanánovějších republik na světě. Takže přes padesát poslanců podepsalo návrh, který má zakotvit do ústavy, že manželství je svazek mezi mužem a ženou.

O tom, kdo pozměňovací návrh ve skutečnosti napsal, jak moc je tahle věc diskriminační, proč Jurečka tvrdí, že mu jde o děti, přestože je mlátí, a jak pravděpodobně na podzim skončí Alena Schillerová, o tom všem mluví v nejnovějším dílu pořadu noviNářek Jan Studnička. Náš redakční expert na nedělání své práce.