Video placeholde

Miroslav Kalousek v Reflexích o „horké“ volební kampani: Očekávám další politické podpásovky

Oba diskutující se v dnešním díle Reflexí shodli, že úvodní mítink Andreje Babiše v Ústí nad Labem minulý týden odstartoval takzvanou horkou volební kampaň. „Do voleb zbývá ještě třicet dnů a dá se čekat, že během nich dojde k dalším podpásovým útokům ANO na politickou konkurenci,“ předpovídá Miroslav Kalousek. „Co ovšem mohou čekat samotní voliči od Andreje Babiše, když on sám dokáže zneužívat své děti, křivě přísahat na jejich zdraví, lhát o nich a zveřejňovat jejich diagnózy?“ ptá se řečnicky Miroslav Kalousek v reakci na fakt, že v Ústí nad Labem slovně napadl předsedu ANO jeho syn Andrej Babiš mladší. Diskuse o tom, jestli je syn premiéra zneužíván režisérem Klusákem, nebo kýmkoliv jiným, jsou podle něj bezpředmětné, protože Andrej Babiš mladší je pětatřicetiletý svéprávný člověk a jako k takovému je k němu třeba přistupovat.

Šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš si ovšem myslí, že celá kauza spíše pomůže šéfovi ANO, a krom jiného připomněl, že do volební kampaně razantně vstoupil i koaliční partner Andreje Babiše Miloš Zeman, který vyzval pirátského primátora Prahy k odstoupení kvůli dopravnímu kolapsu v Praze. „To je bezprecedentní vstup prezidenta do voleb,“ říká Miroslav Kalousek. „Piráti nepochopili, že před volbami nemohou rozkopat Prahu, ale mají dělat to co ANO – slavnostně otvírat nedokončené stavby a chlubit se Potěmkinovými vesnicemi,“ říká Stoniš.

Poslechněte si Reflexe Kalouska a Stoniše jako podcast:

„To je ovšem daň za politickou nezkušenost,“ dodává Kalousek. Aby odlehčil vážnou debatu o probíhající kampani, dal k dobrému následující aktuální politický vtip: „Přijde pán k psychiatrovi a stěžuje si: Pane doktore, já mám nějaký záchvat paranoie. Všude kolem sebe vidím estébáky. Kam se podívám, samý estébák, pane doktore! To nic, pane. Nebojte, oni ty billboardy po volbách zase sundají.“


Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše je pravidelný pořad, ve kterém šéfredaktor Reflexu debatuje s matadorem české polistopadové politiky o všem, co se děje kolem nás. Sledujte a poslouchejte každý týden na webu reflex.cz, redakčním Youtube kanále a všech hlavních podcastových platformách.