Video placeholde

Hovory Kalousek Soukup: Exministr se vydal mimo svou bublinu, bizár se nekonal, Babiš i vláda dostali naloženo

Zpráva o tom, že se Miroslav Kalousek vydává do vod Jaromíra Soukupa, vyvolala na sociálních sítích pozdvižení. Pořad Hovory Kalousek Soukup na TV Barrandov řada lidí už předem označovala za politický bizár dosud nevídaný. Ten se ale nekonal. Jak to dopadlo?

Že bude mít Miroslav Kalousek debatní pořad s Jaromírem Soukupem, jsme v Reflexu věděli jako jedni z prvních. Oznamoval nám to v době, kdy jsme natáčeli pilot našeho vlastního pořadu s exministrem financí – Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše. Naše první reakce byla stejná jako všech ostatních,  tomu nápadu jsme se zasmáli. Když nám ale bývalý poslanec začal vysvětlovat své důvody, proč se tak rozhodl, znělo to celkem rozumně. Nemá smysl stále dokola přesvědčovat už přesvědčené. Proto se vydává mimo komfortní bublinu, promluvit jako kritik vlády k divákům TV Barrandov.

Kožená sedací souprava, Jaromír Soukup jako spoluhráč, podivný obraz na stojanu, plazmová televize a 35 minut v hlavním vysílacím čase TV Barrandov. To jsou kulisy pořadu Hovory Kalousek Soukup. Jedno téma a beseda obou aktérů. I když si je barrandovský pořad hodně podobný s tím naším, vlastně se nevykrádají. Mluví každý k naprosto rozdílnému publiku a nás může těšit, že vycházíme o den dříve – ve středu večer.

Jinak byla půlhodinka u Soukupa jedním velkým výčtem vládních nedostatků v rámci nezvládání pandemie covidu. Kalousek nenechal na Babišově kabinetu nit suchou a několikrát zopakoval počet zemřelých, které má vláda na svědomí. Vedení země nezvládá testovat, očkovat, trasovat ani kompenzovat opatření. Na to mu moderátor a šéf stanice v jedné osobě víceméně přitakával. Vcelku nic nového. Pokud znáte názory Miroslava Kalouska nebo ho sledujete na Twitteru, neřekl vám nic, co byste od něj už neslyšeli. Pokud jste diváky TV Barrandov, pak to pro vás může být zajímavý názorový proud mezi všemi pořady Jaromíra Soukupa, Soudkyní Barbarou a strojenými dojáky Honzy Musila. Jestli takové názory diváci Barrandova chtějí, případně jsou ochotni je sledovat, odhalí až následné průzkumy sledovanosti.

Jinak co se týče moderátorských schopností Jaromíra Soukupa, ty se od dob jeho neuvěřitelných začátků značně zlepšily. Ačkoli jeho tvorbu pravidelně nesleduji, chválil jsem ho už za debatu, ve které se potkali Foldyna s Novotným, Luzarem a Hřibem. I když Soukupova gesta stále vzbuzují u diváka podezření, že to není člověk, ale robot, jeho mluvený projev je na snesitelné úrovni. V tomto případě hodně skákal Kalouskovi do řeči a nenechal ho dokončovat myšlenky. Uprostřed pořadu ho na to i jeho debatní partner upozornil a oba se tomu zasmáli. To byl jediný moment, který by dnešní děti označili slovem „cringe“, jinak se žádný bizár nekonal. Pokud tento pořad cílený mimo všechny mně známé bubliny sebere hnutí ANO byť jen jediné promile hlasů, pak má smysl. Pokud si chcete Kalouskovy názory poslechnout a vadí vám Jaromír Soukup, můžete kliknout sem.