Očkování vakcínou Sputnik V v Rusku

Očkování vakcínou Sputnik V v Rusku Zdroj: Reuters

Koronavirus v Rusku: Očkování vakcínou Sputnik V.
Koronavirus v Rusku: Očkování vakcínou Sputnik V.
Do Mexika dorazily ruské vakcíny Sputnik.
Ruská vakcína Sputnik V.
Očkování proti koronaviru v Rusku (leden 2021)
11
Fotogalerie

Raději další rakve než ruskou vakcínu? Milí „demokratičtí“ politici, za ty mrtvé můžete spolu s Babišem i vy

Před měsícem jsem upozornil na studii v renomovaném medicínském časopise, podle níž je vakcína Sputnik V účinná a bezpečná. Od té doby zemřelo kvůli covidu v Česku dalších 4 051 lidí a ideologická propaganda proti očkování ruským přípravkem dále pokračuje.

Na tomto webu vyšel 3. února můj článek Studie ukázala, že vakcína Sputnik V je dobrá. Měli bychom opustit ideologii a chránit zdraví a životy. „Jeden z nejrenomovanějších medicínských časopisů na světě The Lancet publikoval studii, podle níž má ruská vakcína proti covidu účinnost 91,6 %. Ukázala to třetí fáze klinických testů, jíž se zúčastnilo téměř 20 tisíc osob. Podle studie nebyly zaznamenány těžké vedlejší účinky. Časopis The Lancet je považován téměř za vědeckou instituci. Články v něm jsou odborně recenzovány a běžně se na ně jako na bernou minci odkazují i ti, kteří ruskou vakcínu doposud kritizovali zleva zprava,“ napsal jsem. A vyslovil přesvědčení, že čeští odborníci by měli ruskou vakcínu sami posoudit a v případě, že se její kvality potvrdí, začít ji u nás co nejdříve používat.

Kam jsme se od té doby posunuli?

Od 3. února do 3. března umřelo kvůli covidu dalších 4 051 lidí. Celkem už je mrtvých přes 21 tisíc.

Nemocnice jsou na nulové kapacitě volných míst.

Jsme zavření doma a nesmíme se jít ani proběhnout do lesa za hranicí obce. Hranice okresů hlídá policie a armáda.

Očkování dál vázne, protože není dost očkovacích látek, které by byly odsouhlasené vševědoucími a jedinými moudrými eurounijními institucemi.

Proti ruským a čínským vakcínám, jimiž byly jinde naočkovány miliony lidí, je vedena kampaň. Ne proto, že by po jejich použití lidé umírali, narostlo jim třetí oko nebo druhá hlava, ale „protože Rusko“, „protože Čína“ a „protože Zeman“.

Než bychom nechali tyto "nezápadní" vakcíny posoudit vlastními odborníky a v případě dobrého výsledku je začali používat, raději dál čekáme na nedostatkové přípravky s eurobumážkou a trpíme vším tím, co jsem popsal výše.

Milí „demokratičtí politici“, kteří proti vakcínám Sputnik V a Sinopharm tak vehementně brojíte, odpovědnost za současný stav nejde zdaleka jen za Babišem. To, že umírají tisíce lidí, protože nesměli dostat jiné než eurounijně oštemplované vakcíny, máte na svědomí i vy.