Roman Prymula a JAroslav Faltýnek porušili všechna myslitelná pravidla nouzového stavu

Roman Prymula a JAroslav Faltýnek porušili všechna myslitelná pravidla nouzového stavu Zdroj: Blesk.cz; M. Hykl, M. Pátek

22. 10. 2020 0:50 hod. Praha-Vyšehrad: Z podniku se vynoří i Faltýnek.
…nastupuje do limuzíny.
…a s tváří neohroženě odkrytou…
Ministr těsně míjí svého řidiče…
Pod rouškou tmy si Prymula bez roušky vyrazil do restaurace!
20
Fotogalerie

Prymulův a Faltýnkův večírek je mega průšvih, nesmí vás ale rozhodit. Dodržujte opatření, oni shoří v pekle

To, co ve středu v noci provedl ministr zdravotnictví Prymula a druhý muž ANO Faltýnek, nejde rozumně vysvětlit ani omluvit. Je to věc, kterou si během koronaviru nedovolil žádný politik na světě. Notabene v době, kdy je na tom Česko ze všech zemí nejhůř a v posledních dnech tu po přepočtu na milion obyvatel umírá na covid nejvíce lidí. Absolutně se vysmát lidem, které svými nařízeními připravují o práci, jejich dětem zavírají školy, i zdravotníkům, kteří jsou už teď na hranici kolapsu. Dnes je všichni odsoudíme a zapomeneme na ně. Jako kdyby se jejich existence nikdy nestala a tady je pár dobrých důvodů, proč z toho nevyvozovat nic jiného.

Ti pánové, co ve středu během (ne)vyhlášeného lockdownu popíjeli kolem půlnoci v restauraci na Vyšehradě, v momentě, kdy do ní vkročili, přestali být našimi čelními představiteli. Jejich rezignace na všechny funkce už musí dávno ležet na stole Andreje Babiše. Nyní jim nezbývá nic jiného než zmizet z veřejného života a shořet v pekle. Bez legrace. Odsuďme je, jak jen chceme. Žalujme je a zavřeme je na několik let do vězení. Vytiskněte si doma jejich fotky, házejte na ně šipky, zanadávejte si na jejich adresu, sdílejte články s jejich přešlapem na sociálních sítích. Zároveň je ale potřeba, abyste dál pečlivě dodržovali vládní opatření. Proč?

Situace bez ohledu na tyto dva pány není růžová. Opatření už platí, restaurace krachují a zdravotníci melou z posledního. To platilo včera večer, platí to i dnes a bude to platit i v příštích dnech a týdnech. Musíme to vydržet. Nešvejkujme a nekašleme na dodržování rozestupů i nošení roušek s tím, že nemusíme, protože Faltýnek s Prymulou to taky nedělají. Teď máme šanci dokázat, že jsme lepší. Lepší než vláda člověka, který se v létě koupal v Řecku a nepřipravil zemi na krizi, i když měl všechna potřebná data už v květnu. Že prostě nepotřebujeme tu bandu ze Strakovy akademie, že to prostě zvládneme sami.

Facka od Faltýnka s Prymulou nemohla přijít v horší dobu, v samém vrcholu epidemie. Vrchní marketingový stratég ANO Marek Prchal v tuto chvíli už vymýšlí, jak z toho vyseká hlavně premiéra Babiše, včerejší kumpány asi musí hodit přes palubu. A i kdyby ne, i kdyby po tom všem ve vládě i sněmovně zůstali, stále musíme dodržovat opatření. Zní to absurdně, ale děláme to hlavně pro sebe. Účty jim složíme u voleb.

Právě s takovými lidmi v čele máme šanci naplnit Havlovo heslo, že nejsme jako oni. Jsme lepší. Také si nenecháváme po vzoru ministra Havlíčka rušit svůj spánkový cyklus. Na rozdíl od ministryně Maláčové máme sociální cítění s druhými. Hospodaříme šetrně s vlastními financemi, i když pro nás není ministryně Schillerová ideálním vzorem. A staráme se o svou rodinu mnohem lépe než premiér Babiš, který syna posílá na Krym. Vládou a poslanci se neinspirujeme v běžném životě, neinspirujme se jimi ani v chování během nouzového stavu.