Andrej Babiš pózuje v nemocnici v Sokolově

Andrej Babiš pózuje v nemocnici v Sokolově Zdroj: Facebook.com/Andrej Babiš

Jan Hamáček
Chvilka poezie Alenky Schillerové
Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).
Roman Prymula
Karel Havlíček
12
Fotogalerie

Jak by vypadlo, kdyby šli členové vlády pomáhat do nemocnice? Babiš by udával doktory, Havlíček by zkolaboval

Primátor Prahy Zdeněk Hřib dnes umístil na Twitter, že jako dobrovolník bude od úterý pomáhat v jedné z pražských nemocnic. Chvályhodné gesto, které navíc umocňuje fakt, že Hřib je vystudovaný lékař, a vyslyšel tak volání prezidenta lékařské komory Kubka, aby pomohli právě lidé s tímto vzděláním, kteří se dnes věnují jinému oboru nebo odjeli do zahraničí. Zkusil jsem se zasnít, jak by to vypadalo, kdyby se jako dobrovolníci do nemocnic přihlásili členové vlády.

V případě primátora Hřiba se jedná o poměrně velké riziko. I když je podle něj řízení města zajištěno a jednání se účastní online, vystavuje se riziku nákazy, která by s případným těžkým průběhem mohla ochromit chod hlavního města. I z toho důvodu berte tento článek spíš jako vtip, ministři se musí naplno věnovat svým rezortům, neriskovat a snažit se vyvést se ctí naši zemi z krize, do které nás svou liknavostí dostali. Pokud bychom si ale vzali jejich dosavadní životní dráhu a politické přešlapy, dopadlo by to v nemocnici takto.

Premiér Andrej Babiš

V nemocnici má na starosti zpravodajskou agendu. Sleduje a hlídá práci ostatního personálu. Na každého lékaře si vede složku, nepohodlné sestry udává vedení. Pokud ho chytnou při činu, jak si píše text udání ve formě poznámek na lékařskou špachtli, říká, že to nechtěl udělat. Pak ji strčí do podpaží pacientu Kalouskovi, zbytek personálu okrade o peníze, které mají u sebe, a 1 % z nich věnuje nejstarším pacientům. Cestou z nemocničního areálu vysadí na všech okolních záhonech řepku.

Ministr vnitra Jan Hamáček

V suterénu hledá mrazáky a u toho přemýšlí, jak kompletně změnit provozní řád nemocnice. Z areálu je vyhozen hned druhý den, když si odmítne vzít bílý plášť a trvá na svém červeném svetru.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula

Styk s pacienty je mu zakázán poté, co je přistižen, že covid léčí zapichováním jehliček do pacientů v těžkém stavu a těm s lehčím průběhem míchá čaj z ženšenu. Druhý den to samé provádí jeho dcera.

Ministryně financí Alena Schillerová

Má na starosti nemocniční rozpočet. Poté, co je na konci měsíce nemocnici odstřižena elektřina z důvodu neuhrazených faktur a nejsou finanční prostředky na nákup léků, je převelena na sesternu, kde pečuje unaveným sestrám o vlasy a make-up.

Ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

Vzhledem k jeho narkolepsii jsou mu svěřeny noční směny. Když zjistí, že v nemocnici nestačí jen nespat, ale během toho i pracovat, hroutí se hned druhý den. Při odnášení na lůžko drmolí dlouhé nesouvislé věty bez obsahu. Přivolaný lékař konstatuje, že to nemá nic dělat s právě proběhnuvším zhroucením, ale že je to dlouhodobý jev.

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Hned u vchodu do areálu říká, že se rozhodně nebude zabývat sociální péčí, platy personálu nemocnice se jejím příchodem ruší a dávají se pacientům. Když to personál odmítne, tak Maláčová jen hlesne, že jsou všichni debilové, a odcupitá pryč.

Ministr životního prostředí Richard Brabec

Po příchodu do nemocnice vypustí na jednotce intenzivní péče sysly. Je poslán na standardní lůžkové oddělení, kde instaluje v pokojích květiny. Cestou na pracoviště mlčky překročí rozlitý kyanid s tím, že neví, kdo to udělal, ale rozhodně ví, kdo to neudělal.

Ministr obrany Lubomír Metnar

Do nemocnice vůbec nenastoupil. Místo toho si vedle ve stanu buduje nemocnici vlastní.

Ministr školství Robert Plaga

Tvrdí, že do nemocnice nastoupí hned další týden. Ještě ten den to popře. Další den vydá zprávu, že je nepravděpodobné, že na konci příštího týdne do nemocnice nenastoupí. Pak to popře. Po čtrnácti dnech oznámí, že už brzy vydá rozhodnutí, kdy do nemocnice nastoupí.

Ministr kultury Lubomír Zaorálek

Na JIPku nechává převést Muchovu Slovanskou epopej. Po upozornění, že zabírá místo pro lůžka, odvětí, že je to jen na chvilku, jen co pro ni najde něco vhodnějšího.

Ministr zemědělství Miroslav Toman

Z nemocnice je vyhozen poté, co je přistižen, jak na pacienty s covidem sype pesticidy. Při vyvádění ven křičí, že vyhazov nechápe a že toho na ně sypal málo.

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček

Do nemocnice nastoupí, ale odmítá cokoli dělat, dokud nezjistí, jak se k tomu staví Rusko, Čína, USA a Tchaj-wan.

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Do nemocnice se sice vydaly, ale nedošly tam. Nikdo se po nich neshání a vlastně nikdo neví, jak vypadají.