Andrej Babiš do karantény nemusí

Andrej Babiš do karantény nemusí Zdroj: Facebook

Andrej Babiš do karantény nemusí
Testování na koronavirus
Koronavirus
Koronavirus
4
Fotogalerie

Dvojí metr: Babiši ukaž, že jsi rovný chlap a jdi příkladem

Pod tíhou tvrdých a iracionálních vládních opatření se na nás obrátil učitel z Plzně, který spolu s celým padagogickým sborem musí setrvávat v nařízené karanténě i přes negativní výsledky testů na koronavirus. Proč ochraná opatření nedopadají se stejnou důrazností na ty, kteří je sami zavádějí?

Vážený pane Babiši,

píši Vám z „chytré“ karantény. Pracuji ve škole, kde se v posledním srpnovém týdnu vyskytla u jednoho z pedagogů nákaza onemocněním Covid 19, a jelikož se před tímto zjištěním sešel kompletní učitelský sbor na společné poradě, byla škola z nařízení KHS okamžitě uzavřena. 1. září jsme tedy místo do školy zamířili na odběrové místo na testy, abychom se po dvou dnech dozvěděli, že výsledky u všech testovaných jsou negativní. Přesto zůstává škola na další dva týdny uzavřena, zhruba 70 zdravých pedagogů v karanténě a 700 otrávených žáků doma. Přál bych Vám vyřizovat ty telefonáty s jejich rodiči, kterým tato situace, už poněkolikáté a tentokráte zcela zbytečně, převrátila život naruby. Škol ve stejné situaci je v tuhle chvíli v republice asi deset a budou přibývat. Zkuste si ta čísla roznásobit, to už je něco voličů! Kéž bychom byli fotbalisté, pro které platí úplně jiná pravidla hry. Když jsme se na tuto „fotbalovou výjimku“ dotazovali na KHS, bylo nám sděleno, že fotbalisté jsou „jiná sorta lidí“ a že „je to o penězích“. Tímto politickým rozhodováním ovšem Vaše vláda skóruje do vlastní branky, protože vzdělávání je o budoucnosti, budoucnosti našich dětí, budoucnosti národa.

Dne 2. září vyšlo najevo, že pozitivní test na Covid 19 má také paní Rážová, se kterou jste, jak rád říkáte, „dvě hodiny seděl.“  Seděli s ní i jiní, např. ministr zdravotnictví, který v této souvislosti neprodleně ohlásil odchod do karantény. Ta se ovšem netýká Vás. Vy jste rozhodl, že do karantény nemusíte. Podle Vašich slov měla jednací místnost vysoké stropy, větralo se a seděl jste čtyři metry od paní Rážové. Ujišťuji Vás, že naše sborovna má stropy 5 metrů vysoké, po celou dobu porady byla okna dokořán a drtivá většina pedagogů seděla ve vzdálenosti 4 – 10 metrů od dotyčného. Karanténě a dvojímu testování se nevyhnul nikdo. Argumentování respirátorem, který nikdy nesundáte z obličeje, je stejně úsměvné jako legendární hradní historka s podstrkováním jednohubek pod rouškou.

Neustále nabádáte občany, aby se chovali zodpovědně, a když máte příležitost (už několikátou!) ukázat, že jste rovný chlap, uhnete a zbaběle vycouváte. Apelujete na lidi, ať nejezdí na zahraniční dovolené, a pak sám na zahraniční dovolenou odjedete. Tímto svým chováním nám dáváte najevo, že stejná pravidla a doporučení neplatí pro všechny. Kážete vodu a pijete víno. Jste politik, jste premiér, máte moc a evidentní potřebu nám to připomínat. Nikdo se pak nemůže divit, že společenská morálka a ochota dodržovat nařízená opatření upadá.

S pozdravem a rozčarováním

Jan Pytel.