Video placeholde

Kde přežít zombie apokalypsu? Dokonalý úkryt před oživlým zlem existuje v zapadlé obci na jihu Čech

Stále ještě osmička soutěžících, strávila svou první noc v BeerMaster kempu ochutnáváním místních speciálů, a tak ráno bylo pro většinu trochu pomalejší. Opravdový mistr svého oboru ale musí prokázat, že nic pro něj není překážkou a že se ke každé výzvě postaví čelem. Další zastávka, která prověří nejen znalosti ale i šikovnost soutěžících, je v řemeslném pivovaru Obora na jihu Čech. Role létajícího porotce se ujme Martin Novák, který si splnil svůj chlapecký sen tím, že si vedle domu postavil nejen pivovar, ale také unikátní zemědělský ekosystém, díky kterému je schopen přežít i apokalypsu. Jakožto správný hostitel hned po příjezdu nabídl soutěžícím degustaci nejen ikonického oborského kyseláče.

Že práce v pivovaru není žádný med a že se nejedná jen o ochutnávání zlatavého moku se všichni soutěžící přesvědčili už v prvním kole. V tom je porota vyslala do obrovského chladicího skladu párovat pivní styly. Pivovar Obora je speciální i tím, že si většinu produktů potřebných k výrobě piva sami pěstují. A nejen to, součástí pivní farmy je také vlastní mléčná výrobna nebo třeba oranžérie. Dalším úkolem proto byla slepá mapa polí, ve které se finalisti měli zorientovat, přinést před porotu plodiny, z nichž se vyrábí pivo, a správně je pojmenovat. Snadné to věru nebylo, zato mimořádně vtipné ano, aspoň pro nezúčastněné. Ostatně přesvědčit se o tom a pobavit se na účet tápající osmičky můžete v další epizodě reality show BeerMaster Česko v úvodu článku.

Lukáš P. se ještě před samotným startem zalekl toho, že mu porota odebrala mobilní telefon, nemohl tak využívat moderní technologie a musel se spolehnout jen na své instinkty a znalosti. To kyberinvestorovi Mirkovi tradičně sebevědomí nechybělo, realita ale byla jiná. Ema si naopak na nic nehrála a hned v úvodu přiznala, že si plete strany. Lektor čepování a amatérský automobilový závodník Martin si věřil, ve skutečnosti nicméně pomateně naběhal a najel nejvíc kilometrů ze všech. Hudební manažer Lukáš R. zase sázel na mýty, a ve chvíli, kdy mu přes cestu přeběhla černá kočka, uvěřil, že mu bude přát štěstí. Adam je chodící encyklopedie, není proto divu, že řidiči dodávky po celou cestu dával přednášku o sebraných plodinách. To kluci z vesnice Milan a Ozzy měli výhodu. Jelikož své dětství trávili v polích, neměli nejmenší problém plodiny poznat.

Závěrečné eliminační kolo rozhodlo o tom, kdo jako první „vyhrál“ jízdenku na vlak domů. Soutěžící museli správně identifikovat, co nejvíce druhů zrna a sladu. Kdo jich pozná nejméně, soutěž BeerMaster Česko opustí. „Někteří soutěžící mě hodně naštvali tím, že neznají základní druhy obilovin. Jako pivovarníci to musí znát a jako BeerMasteři naprosto jednoznačně,“ netajil se svým zklamáním jindy usměvavý porotce Aleš Dvořák, létající sládek národního pivovaru Budějovický Budvar, a výkon prvního odpadlíka zhodnotil jako „neslaný, nemastný“. Pro koho byl malšický pivovar poslední zastávkou, sledujte v úvodním videu.

Zbývající sedmička soutěžících odjela zpět do BeerMaster kempu, kde mají krátký čas na to připravit se na další soutěžní den. Kam vyrazí tentokrát? Zjistíte v dalším díle reality show BeerMaster Česko ve středu 23. listopadu kdykoli na webu Reflex.cz, nebo ve 22:30 na Nova Action. Pokud vám některá z předchozích epizod unikla, najdete ji na www.beermaster.cz.