Video placeholde

Gilmorova děvčata: Proč milujeme seriál, ve kterém si dvě bulimičky neumějí vybrat muže?!

Začal se vysílat v roce 2000 a působil jako naprosté zjevení. Dvě ženy, matka s dcerou, které se navíc jmenují stejně, mezi sebou střílí dialogy kadencí kulometu. U toho se ládují nekonečným množstvím fast foodu a bojují o muže svého života, které v další chvíli odhánějí. To je seriál Gilmorova děvčata, který buď nenávidíte, anebo milujete i přes všechny jeho chyby. Právě o něm se baví moderátorka Hodiny dějepichu Tereza Kujová s hostem Martinem Bartkovským. Jan Studnička se nezranil, pouze měl jiné povinnosti a regulérní epizodu Dějepichu dostanete příští týden.

Lorelai Gilmorová se ze šestnáctileté matky samoživitelky vypracuje na majitelku vlastního hotelu. Její dcera Rory to ze šprta na malém městě dotáhne na jednu z nejprestižnějších amerických škol, kde jsou z ní všichni vedle, i když její studium není zrovna idylické. Kolem nich osciluje zhruba desítka různých mužů, mezi kterými si dvě rachitické ženy s apetitem dřevorubce neumějí vybrat. A to na tom milujeme i nenávidíme zároveň.

Je horší Rory, nebo Lorelai? Kdo se k Rory Gilmorové hodil nejvíc – Dean, Jess, nebo Logan? Kdo je absolutně nejlepší postavou celého seriálu? Jakým dialektem by mluvil Michell, kdyby se seriál natáčel v Česku? A hlavně kdo by je všechny v tuzemské produkci hrál? Nejen na to odpovídá speciál Hodiny dějepichu, který v hodinu dlouhé epizodě rozebírá tento televizní fenomén nultých let.