Video placeholde

Po smrti Alexandra Velikého propukl chaos, faraon kradl mrtvoly a politici psali princeznám neslušné návrhy

Co se stane, když umře vládce světa? Přesně před touhle otázkou stáli králové, generálové a politici po smrti Alexandra Velikého. Kdo může nahradit někoho, o kom se většina známého vesmíru domnívala, že ani není člověk, ale polobůh? Kdo má dost síly na to, aby usedl na Alexandrův trůn? Všichni měli stejnou odpověď: já.

Válka následovníků, jak jsou boje po Alexandrově smrti dnes známé, jsou jednak makedonskou občanskou válkou, ale také v podstatě světovou válkou v antické verzi. Bojovalo se na třech kontinentech a všemi možnými prostředky. Armádami, intrikami, vrahy, dokonce kouzly. Tak trochu. 

V dnešním díle Hodiny dějepichu, našeho podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky, se dostáváme na konec příběhu, který jsme si překřtili na “makedonskou telenovelu”. Sexy čarodějky budou bojovat s amazonkami, Řekové se budou prohlašovat za faraony, budou se krást mrtvá těla a nejmocnější mužové světa budou posílat dickpicy princeznám. Člověk musí milovat starověkou historii. 

A pokud vás náš podcast baví, můžete ho podpořit koupí našeho merche. Zima bude ještě dlouhá a tady si můžete pořídit termolahve a placatky s logem Dějepichu a nápisem ZAHŘEJE. Protože stejně jako náš podcast, čaj nebo rum (nebo obojí) zahřeje na srdíčku i v rozkroku.