Video placeholde

Alexandr Veliký měl mimořádně vražednou a výjimečně incestní rodinu

Většinou když vyprávíte příběh citlivého mladého chlapce, který měl těžké dětství, vlastní matka jím manipulovala a otec byl promiskuitní alkoholik a násilník… většinou to končí tím, že chlapec v dospělosti zabije spoustu lidí, sám spadne do alkoholu a umře předčasně. Ale neplatí to jen pro sériové vrahy, platí to i pro slavné vojevůdce. Jako byl Alexandr Veliký.

Alexandr je mimořádně zajímavá historická postava už jenom tím, kolika významnými, zajímavými, zábavnými a nebezpečnými charaktery byl obklopen. Jeho matka byla “sexy čarodějka” prastarého řeckého kultu, jeho otec významný vojevůdce, který sám sjednotil Řecko a přišel u toho o část těla. Alexandrovým učitelem byl jeden z nejvýznamnějších filozofů všech dob a jeho spolužáci se všichni později stali krály, generály nebo císaři. A malý Lexa je všechny trumfnul.

V dnešní epizodě našeho podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky, v Hodině dějepichu se podíváme na velkou, rozhádanou, brutální a incestní rodinu Alexandra Velikého, abychom pochopili, z jakého prostředí největší vojevůdce všech dob vůbec vyšel.