Video placeholde

Alexandr Veliký byl paranoidní alkoholik, který dobyl svět… ve třiceti letech

Alexandr Veliký je možná největším dobyvatelem všech dob. Nad velikostí, drzostí a úspěchem jeho válečného tažení se dodnes tak trochu tají dech. Města, království, celé říše se hroutily pod podrážkami jeho sandálů. A pro jeho fenomenální úspěch je hned několik důvodů. Mezi nimi i alkoholismus, paranoia a záchvaty megalománie. 

Mezi fanoušky historie je okřídleným vtipem, že není místo, kam by Alexandr nevlezl a nepojmenoval tam město Alexandrie. Už to vám může o jednom z největších vojevůdců všech dob leccos prozradit, ale když se k tomu přičte fakt, že se považoval za božího syna a že trpěl zuřivým alkoholismem a výbuchy agrese, dostanete velice… zábavný profil téhle legendární historické postavy.

V dnešním díle Hodiny dějepichu, našeho podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky, pokračujeme v “makedonské telenovele” a podíváme se na Alexandrovu orientaci, na jeho osobní život, pracovní úspěchy i podezřelé okolnosti jeho smrti. A navíc pro vás máme překvapení, Hodina dějepichu totiž vydala svůj první merch! Jsou to velice on brand termolahve a placatky, které podobně jako náš podcast zahřejí na srdíčku i v rozkroku. Takže pokud chcete, podpořte podcast.

A teď už si užijte příběh o paranoidním alkoholikovi, který ve třiceti letech dobyl svět. Zatímco vy pořád čekáte na pravý nápad na startup.