Video placeholde

John F. Kennedy byl válečný hrdina, zachránce světa a neskutečný kurevník

Když nemáte příliš představivosti, profilujete frajera podle toho, kolik žen dokáže dostat do postele. Když máte trochu představivosti, budete si ho nejspíš vykreslovat podle toho, jak je úspěšný v práci, jestli je  pohledný, vtipný a sympatický. Když máte chorobnou představivost, budete poměřovat frajera podle toho, kolikrát zachránil svět. A snad jenom jedna osoba v historii splňuje všechny tyhle definice.

Už dlouho mám podezření, že kdybych žil jako současník všech svých oblíbených historických postav, musel bych je nenávidět. Churchill, Caesar, ani jeden by nejspíš za svého života nespadal mezi mé nejoblíbenější politiky. Výjimku z tohoto pravidla dělá Jack Kennedy, pětatřicátý prezident Spojených států amerických. Byl to válečný hrdina, zábavný sympaťák, demokrat tělem i duší, bojovník za mír a člověk, který během kubánské krize dost možná zachránil svět od nukleárního holocaustu.

Ale žádná osoba na světě není bez nějaké té drobné charakterové vady a ta Jacka Kennedyho je poměrně dobře známá. Byl to možná největší sukničkář, který kdy překročil práh Bílého domu. Upřímně, většina prahů, které kdy JFK překročil, nejspíš nepoznala většího sukničkáře, než byl on. A to Kennedy strávil spoustu času v Las Vegas. Vítejte u dalšího dílu našeho podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky. Vítejte u Hodiny dějepichu.