Video placeholde

Sexuálně divoký západ: Kovbojové se navzájem běžně znásilňovali, městům vládly prostitutky

Když se řekne „Divoký západ”, pravděpodobně vidíte v duchu nějaký westernový výjev. Saloon, Clinta Eastwooda, pistolnický souboj… možná náčelníka Apačů. Realita ale byla mnohem temnější, podivnější a zajímavější. 

Napadlo vás někdy, proč se říká cowboy, a ne cowman? Odpověď leží pochopitelně ve věku kluků, kteří se naháněním krav živili. Těm nejstarším bylo jednadvacet, a protože často neviděli ženu několik let, své sexuální potřeby si vybíjeli na mladších kolezích. Ve chvíli, kdy máte tenhle fakt, začnou všechny ty pistolnické zápasy, přestřelky a výbuchy násilí na americké frontier dávat smysl.

Na druhé straně spektra jste měli bordely a jejich majitelky, které narozdíl od kovbojů byly opravdové pionýrky divokého západu. Ale to neznamená, že by byly nějak morálnější nebo vlídnější. Podnikavé madames svou moc a slávu vystavěly na vykořisťování nebohých holek, které z dnešního pohledu téměř otročily v jejich podnicích. 

Za kolik se dal takový nevěstinec navštívit? Které dívky stály nejvíc? A jak se snášeli kovbojové často poznamenaní sexuálním násilím s holkami profesionálkami? To a ještě mnohem víc v nejnovější epizodě našeho podcastu o historii sexu – Hodina dějepichu.