Královna pin-upu Bettie Page

Královna pin-upu Bettie Page Zdroj: Flickr

Královna pin-upu Bettie Page
Královna pin-upu Bettie Page
Královna pin-upu Bettie Page
Královna pin-upu Bettie Page
Královna pin-upu Bettie Page
32
Fotogalerie

Bettie Page: Královna pin-upu a idol ženské krásy 50. let minulého století

Bettie Mae Page byla americká modelka, která se největší slávy dočkala v padesátých letech minulého století. Často bývá označována jako Královna pin-upu. Její havranově černé vlasy a modré oči se staly symbolem krásy pro mnoho jejích obdivovatelů.

Bettie Page se narodila 22. dubna 1923 v Nashvillu ve státě Tennessee jako druhé z celkem šesti dětí. Během vyrůstání si spolu se svými sestrami zkoušely různé druhy líčení, když se snažily napodobovat své oblíbené filmové hvězdy. Naučila se také šít. Tyto dovednosti se později ukázaly jako velmi užitečné. Sama si totiž navrhovala oblečení pro fotografování a vymýšlela své líčení a účesy.

V roce 1949 se Bettie přestěhovala do New Yorku, kde doufala, že najde práci jako herečka. Aby se nějak uživila, pracovala jako sekretářka ve známém Rockefellerově centru. O rok později se při procházce po Coney Islandu setkala s policejním důstojníkem Jerrym Tibbsem, který byl amatérským fotografem a nabídl jí, že jí vytvoří její první portfolio.

Během další let se Bettie Page objevila v mnoha časopisech pro pány, nevyjímaje ani slavný Playboy, kde se v lednu 1955 stala dívkou měsíce. V roce 1955 také získala titul „Miss Pin-up Girl of the World“. Veleúspěšnou kariéru modelky ukončila v roce 1957. Zemřela 11. prosince 2008 v nemocnici na srdeční příhodu.

Na fotografie slavné modelky a královny pin-upu se podívejte do galerie: