Kategorie Aktualita - single: Paříž po teroristickém útoku

Kategorie Aktualita - single: Paříž po teroristickém útoku Zdroj: CPP / Jan Zátorský

Kategorie Aktualita - série: Ostrov naděje - Lesbos
Kategorie Aktualita - série:
Kategorie Aktualita - série: Bezmoc
Kategorie Aktualita - single: Protesty proti návštěvě čínského prezidenta
Kategorie Aktualita - single: Paříž po teroristickém útoku
54
Fotogalerie

Soutěž Czech Press Photo zná své finalisty. Podívejte se na výběr nejlepších snímků

Mezinárodní porota soutěže o nejlepší novinářské fotografie roku Czech Press Photo dnes vyhlásila nominace na vítěze letošního ročníku. Kdo z nominovaných získá ocenění, bude jasné 21. listopadu při slavnostním předávání cen na pražské Staroměstské radnici. Porotci vybrali v každé z devíti kategorií tři nominace.

Pořadatelé dnes oznámili, že do letošního 22. ročníku se přihlásilo 349 fotografů, kteří mají trvalé bydliště v České republice nebo na Slovensku. Do soutěže poslali dohromady 5861 snímků. Počet přihlášených autorů se oproti loňskému roku zvýšil o 58, počet soutěžních fotografií vzrostl o 2150. Videosekce se tento rok zúčastnilo 25 autorů, kteří poslali 41 videí.

Soutěžící mohli přihlásit své snímky do kategorií Aktualita, Každodenní život, Lidé, o nichž se mluví, Umění, Sport, Portrét a Příroda a věda a nově také do kategorie Problémy dnešní doby a Lifestyle. Porota odděleně hodnotila série a jednotlivé fotografie. Videa soutěžila v kategoriích Aktualita a reportáž, Feature a Investigation.

Výstava Czech Press Photo 2016 bude pro veřejnost otevřena od 22. listopadu 2016 do 31. ledna 2017 v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice v Praze.