To všechno je poučné a charitativní a tak.

To všechno je poučné a charitativní a tak. Zdroj: ČTK/AFLO/Rodrigo Reyes Marin

Tam nesmíš chybět!
Pan penisák.
Dobrou chuť.
Dámy, opatrně.
Procesí u kaple Kanajama.
11
Fotogalerie

Tolik orgánů na jednom místě! Ne policejní schůze, ale japonský Festival železného penisu

Způsoby japonské zábavy nás nikdy nepřestanou udivovat. Člověk by si myslel, že vyhořelí pracanti tráví čas u nepochopitelných televizních "soutěží" a internetových ujetostí všeho druhu, ale ejhle, někteří mají chuť zajít mezi lidi. A mezi penisy.

Festival železného penisu neboli Kanamara Macuri (nějaká souvislost s panem Macurou, že by?) vznikl v Kawasaki roku 1977 jako humorné varování před HIV/AIDS, a že to byla taková chu*ovina, chytlo se to. Výtěžek jde na výzkum této nemoci dál.

K akci patří poučná pověst. Jistý ostrozubý démon se schoval do vagíny mladice, která se vdala za dva muže. Ale svatební noci nebyly šťastné: démon své zuby použil. Až třetí muž, bystrý kovář, si ukoval falus falešný, železný. Démon si vylámal zuby a z železného bimbáska se stala uctívaná relikvie. Vzývat ji do svatyně chodily hlavně sexuální pracovnice, ale kaple prý zaručí i prosperitu obchodu a klanu či harmonické manželství.

Ponaučení legendy asi spočívá v potřebě ochrany, ale možná si to vykládáme špatně. Protože nedílnou součástí festivalu jsou (vedle poměrně zdravé vyřezávané zeleniny) i patřičně stylová cukrátka. Takže pozor, abyste si na lízátkách nevylámali zuby i vy. Nebo na příliš tvrdém pinďouru?