Polévka, kterou tradičně na Velikonoce připravují v Ekvádoru

Polévka, kterou tradičně na Velikonoce připravují v Ekvádoru Zdroj: Wikimedia Commons

Quiche s karamelizovanou cibulkou, šalotkou, houbami, ementálem a pažitkou
Velikonoční pokrm z Alabamy - pstruh na kopru s langustou a míchaným salátem
V Řecku připravují na Velikonoce sladké pečivo podobné českému mazanci a stejně jako u nás barví vajíčka. Odlišností je tradiční polévka, jejímž základem jsou jehněčí drůbky
Tresku s brambory, rajčaty, cibulí a bylinkami jedí na Velikonoce tradičně v Portugalsku a v Brazílii
Španělský velikonoční pokrm z cizrny, zdobený vařeným vejcem
12
Fotogalerie

Co se jí na Velikonoce ve světě?

U nás na tradičním velikonočním stole nemůže kromě barvených vajíček chybět beránek nebo velikonoční hlavička. Ale na čem si pochutnávají jinde ve světě? Třeba v Řecku jedí polévku z jehněčích drůbků, v Guatemale zase připravují jako dezert sladká manga.

Speciál o Velikonocích >>>