Miley Cyrus v klipu Wrecking Ball

Miley Cyrus v klipu Wrecking Ball Zdroj: YouTube

Podprsenku si na natáčení klipu zpěvačka nevzala
Miley Cyrus se svlékla pro německou mutaci časopisu Vogue.
Miley Cyrus slaví 30. narozeniny
Miley Cyrus slaví 30. narozeniny
Miley Cyrus slaví 30. narozeniny
58
Fotogalerie

Hannah Montaně je 30 let. Roky nahoty a skandálů Miley Cyrus ve fotografiích

Americká herečka a zpěvačka Miley Cyrusová, která se narodila 23. listopadu 1992, dnes patří k největším hvězdám showbyznysu. Dcera countryového muzikanta získala slávu nejprve jako jedna z hvězdiček ze stáje společnosti Disney, aby na prahu dospělosti prošla divokým obdobím, ve kterém nechyběly šokující kostýmy, divoké večírky nebo skandální videoklipy. V posledních letech se ale uklidnila, aby na pódiích ukázal, že není bez talentu.

Před kamerou se objevila už jako dítě, cestu ke skutečné slávě jí v roce 2006 otevřel Disneyho seriál Hannah Montana. Miley si zahrála dívku, která ve dne vede život úplně obyčejné středoškolačky a v noci se stává popovou hvězdou. Během čtyř sezón si dílko, pečlivě vyprojektované na holčičí publikum od školky až po střední školu, získalo po celém světě miliony fanynek. A prakticky všechno, na co Miley - tedy Hannah Montana - sáhla, se měnilo v dolary.

Už před odvysíláním čtvrté sezony ale Miley odhodila tvář neposkvrněné Hanny Montany. Ostříhala si vlasy, odbarvila se, odhalila tetování, našla nové spolupracovníky a na pódiu i mimo něj začala šokovat. Její klip Wrecking Ball, ve kterém se objevila prakticky nahá na demoliční kouli, vyhlásila MTV v roce 2014 nejlepším videem roku. Později si vyzkoušela různé hudební styly, aby v roce 2017 představila popové album Younger Now, které se setkalo s příznivým přijetím kritiky i fanoušků. V roce 2019 natočila společně s Arianou Grandeovou a Lanou Del Rey píseň k novému filmu Charlieho andílci, singl vyšel 13. září 2019. Jejím zatím posledním, sedmým studiovým albem je Plastic Hearts z roku 2020.

Ve fotogalerii najdete nejskandálnější fotky její kariéry.